Ledenkorting: Livestream Verbond van Verzekeraars Klimaatmonitor op 29 maart

Nieuws
geplaatst op 25-3-2021  

Klimaatverandering raakt steeds vaker het vak van risicobeoordeling en verzekeringsadvies. Risico-georienteerde klimaatinformatie is dan ook belangrijk. De Klimaatmonitor combineert data over extreem weer én Nederlandse schadedata van verzekeraars. Met deze nieuwe monitor wordt de impact van extreem weer zoals droogte, hitte en neerslag op de schademarkt inzichtelijk. De Klimaatmonitor is een samenwerking van Wageningen University and Resarch, Climate Adaptation Services, het KNMI en het Data Analytics Centre van het Verbond van Verzekeraars. Als Adfiz-lid kun je met 30% korting deelnemen aan een livestream over dit onderwerp.

Houd jij je bezig met de gevolgen van klimaatverandering, of zou je je daar eigenlijk eens in moeten verdiepen? Dan is de livestream van de Insurance Academy van het Verbond op 29 maart wellicht iets voor jou.

Met deze livestream ben je binnen een uur op de hoogte van de fysieke gevolgen van het veranderende weer in Nederland.

Tijdens de livestream wordt de monitor uitgebreid toegelicht en verteld hoe professionals deze en andere tools kunnen gebruiken. Denk aan verzekeringsprofessionals zoals onder andere productmanagers, risicodeskundigen, data analisten, actuarissen, business developers, innovatiemanagers, schadebehandelaars, schade-experts en adviseurs.

Programma

29 maart     15.00 uur -16.00 uur

  • Opening door Geeke Feiter-van Heuvelen, directeur Verbond van Verzekeraars
  • Verzekerde schade - Timo Brinkman, beleidsadviseur klimaatverandering en Alex Hoen, statisticus Data Analytics Center Verbond van Verzekeraars
  • De maatschappelijke gevolgen van klimaatverandering en oplossingsrichtingen - Tim van Hattum, programmaleider Klimaat Wageningen University and Research
  • Klimaateffectatlas en klimaatschadeschatter - Arjan Koekoek, adviseur Climate Adaption Services
  • Vragen
  • Afsluiting

Aanmelden

Ga naar de eventpagina voor meer informatie over het programma en aanmelden.

Categorien: Risicomanagement