Laatste kans om mee te doen aan het onderzoek naar actief klantbeheer bij hypotheken

Laatste kans om mee te doen aan het onderzoek naar actief klantbeheer bij hypotheken

Uit de Adfiz Nieuwjaarspeiling blijkt dat actief klantbeheer de grootste prioriteit is voor advieskantoren in 2023.  Maar liefst 69% van de advieskantoren heeft actief beheer van de portefeuille in de top 5 prioriteiten opgenomen. Bij deze ambitie helpt het om inzicht te hebben in de eventuele belemmeringen en blokkades die er nu nog zijn om actief klantbeheer verder op te zetten. Voor de hypotheeksector kan het brancheonderzoek naar actief klantbeheer bij hypotheken, dat eind januari is uitgezet, helpen met het krijgen van deze inzichten. Dit onderzoek van de Stichting Actief Klantbeheer wordt uitgevoerd door Blauw Research.  

Veel marktpartijen roepen op om mee te doen met het onderzoek. Naast Adfiz zijn bijvoorbeeld ook Obvion en NNEK actief in het stimuleren van deelname. VVP heeft ook de nodige aandacht aan het onderzoek gegeven. Inmiddels is het onderzoek bijna 500 maal ingevuld dus best kans dat je al hebt meegedaan aan het onderzoek, via Adfiz of via een andere partij. Maar wie de vragenlijst nog niet heeft ingevuld kan dat nog steeds doen, tot en met dinsdag 28 februari. 

Deelname aan het onderzoek is volledig anoniem en kost ongeveer 10 minuten van je tijd. De resultaten van het onderzoek kunnen belangrijke inzichten geven over de stand van zaken met actief klantbeheer bij hypotheken en wat eventuele belemmeringen en drempels zijn. Deze inzichten kunnen een bijdrage leveren om gerichter te werken aan actief klantbeheer. Het is belangrijk dat de gehele hypotheekketen meewerkt om actief klantbeheer naar een hoger niveau te brengen. De inzichten die uit het onderzoek komen kunnen uiteindelijk leiden naar nog betere klantbediening als het gaat om hypotheken.  

Deelnemen kan via deze link