Informatie over coronavirus en Adfiz bijeenkomsten

Nieuws
geplaatst op 9-3-2020  

Afgelopen vrijdag bundelden we de belangrijkste informatie over de gevolgen van het coronavirus voor gezondheid, verzekeringen en werkgeversvraagstukken. In dit bericht informeren we je over hoe we omgaan met Adfiz bijeenkomsten van commissies en de komende Ronde door het Land. We volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM. Op dit moment betekent dat dat alle bijeenkomsten doorgaan.

Directie en bestuur hebben frequent contact over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. De informatievoorziening van RIVM volgen wij op de voet. Het RIVM geeft aan dat er op dit moment geen reden is om evenementen en bijeenkomsten te vermijden of af te gelasten. Wel is het belangrijk om de standaardmaatregelen op te volgen die gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen geven:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Schud geen handen

Wat als je zelf klachten hebt?

Als een bezoeker van een evenement in de eerste twee weken na terugkeer uit een risicogebied echter gezondheidsklachten krijgt (koorts in combinatie met luchtwegklachten zoals hoesten), moet hij/zij thuisblijven en telefonisch contact opnemen met de huisarts. Bezoekers uit Brabant wordt op dit moment geadviseerd bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts niet naar plekken te gaan waar veel mensen bij elkaar zijn, zoals werk en evenementen.

Als er redenen zijn om dit beleid aan te passen zullen we je daarvan direct op de hoogte brengen.

Laatste update: 9 maart 2020, 20.23 uur

Categorien: Vereniging coronavirus