Help mee jongeren te leren omgaan met 'bling'

Help mee jongeren te leren omgaan met 'bling'

Eerder wezen we je er al op dat van maandag 27 t/m vrijdag 31 maart de Week van het geld wordt georganiseerd. Onlangs is ook het thema bekend gemaakt van deze 12e editie van de Week van het geld: ‘Bedwing de bling’. 

Het thema ‘Bedwing de bling’ gaat over financiële verleidingen (‘bling’) waar jongeren mee te maken krijgen en hoe hiermee om te gaan. Want wat lonkt en blinkt er toch een hoop voor de jeugd: influencers prijzen de mooiste wannahaves aan, in games draait alles om het kopen van upgrades en vrienden showen op socials hun nieuwste sneakers. Hoe met al deze verleidingen om te gaan zonder in financiële problemen te komen, staat centraal tijdens deze week. 

Tijdens deze week biedt Wijzer in Geldzaken een breed scala aan activiteiten aan om het thema onder de aandacht te brengen voor PO t/m MBO. Zo is er lesmateriaal, zijn er gastlessen, en vinden tijdens de week zelf allerlei activiteiten plaats. Wil je niet tot die tijd wachten? Op www.geldlessen.nl vind je diverse lespakketten die gaan over geld en die je het hele jaar door kunt geven. Tot slot is het goed om te weten dat steeds meer gemeenten initiatieven organiseren voor jongeren rondom het thema geld. Informeer ernaar bij je gemeenten, want het is een mooie gelegenheid om ook op dat niveau je betrokkenheid bij dit onderwerp zichtbaar te maken.