Hans de Bruijn (Adfiz) in Nieuwsuur over pensioenen

Nieuws
geplaatst op 14-7-2011  

Nieuwsuur: "Werknemers te positief over pensioen?"

Donderdag 14 juli treedt Adfiz-bestuurslid Hans de Bruijn als onafhankelijk pensioenadviseur op in Nieuwsuur (Ned. 2, 22.00 uur). Adfiz vond het van belang aan deze uitzending mee te werken omdat zij hiermee een bijdrage kan leveren aan het vergroten van het pensioenbewustzijn. Bovendien biedt het een uitgelezen kans om de meerwaarde te laten zien van een onafhankelijk (pensioen)adviseur die aan de kant van de klant staat.

De uitzending besteedt uitgebreid aandacht aan het onderwerp pensioen en in het bijzonder het pensioenakkoord. De Bruijn werkte mee aan een portret van vier medewerkers van de twee generaties in slagerij Van Dijk. Dik van Dijk, eigenaar, is zelfstandig ondernemer. Hij en zijn zoon Reinier hebben hun pensioen zelf geregeld. Ze investeren onder andere in beleggingsfondsen, groeipolissen, onroerend goed en een oude muntenverzameling.

In de slagerij werkt ook Tekla, 18 jaar. Zij moet nog een heel leven werken. En Rien Quint, 54 jaar. Hij moet langer doorwerken, maar wil wel eerder stoppen. Zij zijn wel aangesloten bij een bedrijfspensioenfonds voor de slagerij. Voor wie van deze werknemers is de onzekerheid over het pensioen het grootst? De Bruijn, geeft commentaar op hoe zij hun pensioen geregeld hebben.

Bekijk de uitzending

Categorien: Pensioenen