Handige vakantieverzekeringscheck voor jouw klanten

Handige vakantieverzekeringscheck voor jouw klanten

Onze partner Wijzer in Geldzaken (een initiatief van het ministerie van Financiën) waarschuwde deze week consumenten beter naar hun reisverzekering te kijken. Om hen inzicht te geven waar ze allemaal op moeten letten heeft Wijzer in Geldzaken een handige tool ontwikkeld. We hebben de tool ook op onze website geplaatst en wijzen consumenten erop dat een reisverzekering vooral voor calamiteiten is.

Het is belangrijk om deze informatie over reisverzekeringen te delen. Nederlanders blijken namelijk bij het afsluiten van een reisverzekering vooral te kijken naar de prijs en of ze pakketkorting krijgen, terwijl het juist belangrijk is dat de reisverzekering is toegesneden op de vakantie. De consument wordt erop gewezen dat de belangrijkste onderdelen van een reisverzekering uiteindelijk de dekking voor grote kosten door ziekte of een ongeval zijn. Het gaat dan om kosten voor reddingsoperaties, medische kosten en repatriëring, en die dekking zit lang niet in elke reisverzekering.

Door deze tool te delen dragen we bij aan de bewustwording van consumenten en wijzen we hem op de voordelen van goed financieel advies. Zelfs bij een eenvoudige reisverzekering.