Handige overzichten met de wetswijzigingen per 1 januari 2023

Handige overzichten met de wetswijzigingen per 1 januari 2023

Het nieuwe jaar is ook de startdatum voor veel nieuwe wetten en regelingen of aanpassingen op bestaande regelingen. In dit bericht delen we een handig overzichten van onze partners. Zo brengt Financiën de fiscale wijzigingen in kaart, publiceert MKB Nederland een overzicht van wijzigingen die voor jou als ondernemer relevant zijn, en heeft  Wijzer in Geldzaken een tool voor jouw particuliere klanten.

Belangrijkste wijzigingen belastingen 2023

Het Ministerie van Financiën publiceert jaarlijks een overzicht met de belangrijkste wijzigingen in de belastingen. Ook voor 2023 is dit overzicht weer door het Ministerie gemaakt. In de verschillende hoofdstukken van het document wordt ingegaan op de verschillende soorten belastingen.

Het overzicht is te downloaden op de site van het ministerie

Voor jou als ondernemer

Als er belangrijke wetswijzigingen zijn die specifiek voor onze sector gelden dan mag je er op rekenen dat wij het proces volgen, je daarin meenemen en richting invoering uitgebreid informeren zodat je zo makkelijk mogelijk aan de nieuwe regels kunt voldoen. Voor algemeen geldende wetswijzigingen biedt MKB Nederland een handig overzicht.

In het overzicht vind je onder meer informatie over reiskosten- en thuiswerkvergoeding, zelfstandigenaftrek, overdrachtsbelasting en diverse energieregelingen.

Je vindt het overzicht op op de site van de MKB Servicedesk van MKB Nederland

Voor jouw particuliere klanten

Overigens hebben wij voor jouw particuliere klanten de handige ‘wat betekent dit voor mij?’ tool van onze partner Wijzer in Geldzaken op Finfin van Adfiz geplaatst. Zo kun je jouw klanten ook handig informeren door dit bericht te delen in een nieuwsbrief, op social media of op je eigen website