Handboek Zorgverzekeringswet in Praktijk bijgewerkt per 2024

Handboek Zorgverzekeringswet in Praktijk bijgewerkt per 2024

De Zorgverzekering is waarschijnlijk de meest voorkomende verzekering. Bijna iedereen die in Nederland woont is namelijk verplicht een zorgverzekering af te sluiten. En hoewel veel mensen daar anders over denken, is de zorgverzekering geen simpele schadeverzekering. Een verkeerd gekozen basisverzekering of een aanvullend pakket dat niet voldoende zekerheid biedt kan leiden tot (soms grote) financiële problemen en stress!

De Zorgverzekeringswet geeft de publiekrechtelijke kaders waaraan zorgverzekeraars zich moeten houden. Maar wat houden deze publiekrechtelijke waarborgen zoals acceptatieplicht en het verbod op premiedifferentiatie nu eigenlijk in? En hoe moet de zorgverzekeraar invulling geven aan de zorgplicht richting verzekerden? Hoe lopen de financieringsstromen rondom de Zorgverzekeringswet? Allemaal zaken die voor een financieel adviseur nuttig kunnen zijn om te kunnen opzoeken.

Om te helpen om de kennis rond de Zorgverzekeringswet up-to-date te houden, biedt Adfiz een gratis handboek aan over de Zorgverzekeringswet. In dit document, Zorgverzekeringswet in Praktijk worden alle relevante aspecten van de Zorgverzekeringswet besproken. Zo wordt ingegaan op de verzekeringskring, de acceptatieplicht, het begin en einde van de verzekering, het verzekerde pakket en de financiering. Ook informatie rondom de Zorgtoeslag is in het document opgenomen.

Het document wordt meestal tweemaal per jaar ge-update. Rond Prinsjesdag worden de meest recent bekend gemaakte gegevens verwerkt. En begin januari wordt de versie met alle gegevens voor het nieuwe jaar bijgewerkt. Deze versie is de meest recente versie, van begin 2024.

Als je een mailtje stuurt naar m.van.westerlaak@adfiz.nl wordt je op de verzendlijst geplaatst. Je krijgt dan automatisch de nieuwste versie per mail.