Handboek Zorgverzekeringswet in Praktijk bijgewerkt per 2023

Handboek Zorgverzekeringswet in Praktijk bijgewerkt per 2023

Omdat vrijwel iedereen die in Nederland woont verplicht is een zorgverzekering af te sluiten, zal de Zorgverzekeringswet bij menig adviseur langskomen. Rondom de Zorgverzekeringswet is altijd veel te doen. Zo is per 2023 de collectiviteitskorting op de basisverzekering afgeschaft.

Om te helpen om de kennis rond de Zorgverzekeringswet up-to-date te houden, biedt Adfiz een gratis handboek aan over de Zorgverzekeringswet. In dit document, Zorgverzekeringswet in Praktijk worden alle relevante aspecten van de Zorgverzekeringswet besproken. Zo wordt ingegaan op de verzekeringskring, de acceptatieplicht, het begin en einde van de verzekering, het verzekerde pakket en de financiering. Ook de Zorgtoeslag is in het document opgenomen.

Het document wordt meestal tweemaal per jaar ge-update. Rond Prinsjesdag worden de meest recent bekend gemaakte gegevens verwerkt. En begin januari wordt de versie met alle gegevens voor het nieuwe jaar bijgewerkt. Deze versie is de meest recente versie, van begin 2023.

Als je een mailtje stuurt naar m.van.westerlaak@adfiz.nl wordt je op de verzendlijst geplaatst. Je krijgt dan automatisch de nieuwste versie per mail.