Gratis webinar over de nieuwe leennormen

Gratis webinar over de nieuwe leennormen

Verduurzaming was in 2023 een belangrijk onderwerp en zal in 2024 naar verwachting alleen nog maar belangrijker worden. Zo is 2024 het jaar waarin er – in eerste instantie voor grote bedrijven – vanuit Europa verplichtingen worden opgelegd om te rapporteren over de duurzaamheid van het eigen bedrijf én van de ketenpartners. Maar ook particulieren zoeken steeds actiever manieren om te verduurzamen. De leennormen in de Tijdelijke Regeling Hypothecair Krediet zijn per 2024 zo aangepast dat er meer financieringsruimte ontstaat als het gaat om huizen met een gunstiger energielabel.

Het Nationaal Klimaat Platform organiseert op woensdag 24 januari aanstaande een gratis webinar met als titel: “Nieuwe leenormen, een impuls voor verduurzaming koopwoningen”. Het Nationaal Klimaat Platform is door minister Jetten van Klimaat en Energie in het leven geroepen om te helpen de verduurzaming te versnellen en te ondersteunen in het bepalen van beleid om dat te bereiken. Het platform moet een brug vormen tussen de samenleving en de beleidsmakers in Den Haag.

In dit webinar wordt ingegaan op de techniek van de nieuwe leennormen. Wat wordt er mee beoogd? Welke mogelijkheden biedt het voor geldverstrekkers, voor adviseurs en voor de mensen die een hypotheek of duurzaamheidslening willen? Er zijn verschillende tafelgasten aanwezig van verschillende organisaties zoals het ministerie van Binnenlandse Zaken, het Warmtefonds, Nibud, Vereniging Eigen Huis en Triodos. Er is een mogelijkheid om vragen te stellen aan de tafelgasten.

Gratis aanmelden voor dit webinar kan hier.