Geef een gastles tijdens Week van het Geld – Fix je Risk game nu ook voor Adfiz-leden beschikbaar

Nieuws
geplaatst op 6-2-2018  

Geef jij dit jaar ook een gastles aan basisschoolleerlingen tijdens de Week van het Geld van 12 tot en met 16 maart? Naast dat het heel erg leuk is, draag je op deze manier ook bij aan verantwoord financieel gedrag van jongeren.  Er is gratis lesmateriaal beschikbaar. Daarnaast heeft het Verbond hun DigiSpel 'Fix je Risk' beschikbaar gesteld aan Adfiz-leden. In dit ledenbericht lees je hoe je mee doet en hoe je gekoppeld kan worden aan een school in de buurt.  

  • Plan je gastles 

Geef een gastles aan een basisschool in jouw eigen omgeving. Bijvoorbeeld de school van eigen kinderen, buurkinderen of neefjes en nichtjes. Of stuur een e-mail naar Dorien Aaftink (d.aaftink@adfiz.nl) om te zien welke scholen in jouw buurt een gastles hebben aangevraagd.  

  • Bestel lesmateriaal  

Er zijn lespakketten beschikbaar voor de groepen 1 tot en met 8. DIt materiaal is gemaakt door Wijzer in Geldzaken in samenwerking met Swijzen Het lesmateriaal is gratis. Via deze link kun je lespakketten aanvragen en inkijken. Het materiaal wordt naar jouw adres toegestuurd zodat jij het mee kan nemen in de klas. 

  • Fix je Risk  

Het Verbond van Verzekeraars heeft het lesprogramma Fix je Risk ontwikkeld voor de groepen 7 en 8 wat geheel in het teken staat van verzekeren. De les bestaat uit een stuk theorie waarin je de basis van verzekeren uitlegt. Daarna speel je met de leerlingen het digitale, interactieve Fix je Risk spel op het digibord waarbij je een soort showmaster bent. In het spannende spel moeten leerlingen in een groepje zelf bedenken of ze zich willen verzekeren. Doel is dat zij kritisch leren nadenken: is een verzekering altijd nodig of valt het risico wel mee? Meer informatie over Fix je Risk vind je op de website. Wil je deze gastles verzorgen? Stuur dan een e-mail naar d.aaftink@adfiz.nl   


Wijzer in geldzaken 

De Week van het geld is een initiatief van ‘Wijzer in geldzaken’ en staat geheel in het teken van het goed leren omgaan met geld door kinderen en jongeren. Het is voor het vertrouwen in de financiële markt van belang dat consumenten bewuster worden van hun financiën. Het ministerie van Financiën spant zich hier samen met veel belangrijke stakeholders voor in. Daarom wordt ook de bijdrage van Adfiz-leden aan initiatieven als de Week van het geld zeer gewaardeerd! 

Doe je mee of vragen? 

Laat het weten aan Dorien Aaftink, d.aaftink@adfiz.nl