Evert Jan Slootweg bezoekt Van de Zandschulp Assurantiën in Bennekom

Nieuws
geplaatst op 15-3-2021  

Verkiezingstijd. Traditioneel hét moment voor verkiesbare volksvertegenwoordigers om de banden met de (lokale) achterban nog eens extra aan te halen. Dat geldt ook voor CDA’er Evert Jan Slootweg die maandag 8 maart op werkbezoek was bij Eddy van Doorn van Van de Zandschulp Assurantiën in Bennekom.

Van Doorn vertelt erg te spreken te zijn over de betrokkenheid en belangstelling die Slootweg toonde: “Hij is oprecht geïnteresseerd in de uitdagingen waar wij als financieel adviseurs, en de verzekeringsmarkt in het algemeen, mee te maken hebben en snapt goed waar het wringt en waarom. Hij denkt daarin graag mee en staat open voor geleverde input. Dat maakte dat het een waardevol gesprek was.”

Tijdens het bezoek kwamen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

  • Actieve provisietransparantie, waarvoor hij begrip toont dat het bespreekbaar maken van de beloning nadat een groot deel van het advieswerk is verricht niet in het belang is van zowel consument als adviseur. Iets wat hij ook al aangaf tijdens een interview met VVP in december 2020.
  • Assurantiebelasting van 21%, waardoor consumenten meer dan een vijfde van het bedrag dat ze reserveren om zich te beschermen tegen grote, onvoorziene risico’s moeten afdragen aan de overheid.
  • Marktmonitor AFM, die een grote druk legt op adviseurs om de uitvraag goed in te vullen.
  • Dealerpolissen, die premies aanbieden waarmee moeilijk te concurreren valt.
  • Zonnepanelen, hoe kan ervoor worden gezorgd dat de bereidheid van verzekeraars om deze risico's te accepteren wordt vergroot.

Het was overigens niet voor het eerst dat Slootweg op werkbezoek was bij een Adfiz lid. Eind vorig jaar bezocht hij nog Dick Vos van Veldhuis Advies en eerder dat jaar legde hij een werkbezoek af bij Veldsink in Nuenen. Ook aan de Ronde Tafelgesprekken heeft hij meerdere keren deelgenomen.

Vorige week nam Slootweg ook deel aan het eerste Financiële Verkiezingsdebat dat we samen met NVB, Verbond, Dufas en NVP organiseerden. Tijdens dit debat onderstreepte Slootweg het belang van de onafhankelijk adviseur als bereikbare professional die mensen helpt, zeker nu de banken zich steeds verder terugtrekken uit dorpen en stadswijken.

Categorien: Vereniging