Europa maant financiële instellingen die Brexit voorbereidingen nog niet hebben afgerond

Nieuws
geplaatst op 23-7-2019  

Als alles verloopt zoals gepland, verlaat het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober de EU (Brexit). Burgers en ondernemers in de 27 blijvende EU-landen worden al lange tijd opgeroepen zich voor te bereiden op een no-deal scenario. Vorige maand heeft de Europese Commissie (EC) een persbericht doen uitgaan over de Brexit-voorbereiding in aanloop naar 31 oktober 2019. Hierin roept ze financiële instellingen die hun voorbereidingen nog niet hebben afgerond op om dit alsnog te doen. 

De Commissie geeft in het bericht aan dat financiële instellingen in de aanloop naar 12 april 2019 (de vorige Brexit datum) al aanzienlijke vorderingen hadden geboekt. Partijen die nog niet volledig zijn voorbereid, wordt met klem aangeraden om voorbereidende maatregelen uiterlijk op 31 oktober 2019 af te ronden. 

Ook voor jou als adviseur kan een no-deal Brexit gevolgen hebben. Bijvoorbeeld als je zaken doet met aanbieder uit het VK. Je mag dan namelijk niet meer zo maar persoonsgegevens uitwisselen met je Britse partners. Uitgebreide informatie hierover vind je in ons kennisdossier Privacy. Meer informatie over de gevolgen van een Brexit voor jou als adviseur kun je ook terugzien in de verschillende videoregistraties die we maakten van het mini-symposium over de Brexit dat de SAR onlangs organiseerde. 

Categorien: Europa