Enthousiaste reacties op eerste Adfiz Online Platformbijeenkomst

Nieuws
geplaatst op 17-9-2020  

In coronatijden is het een uitdaging om elkaar te blijven ontmoeten. Met onze online Platformbijeenkomst probeerden we iets geheel nieuws. Gisteren was de grote dag en we mogen als vereniging met trots terugkijken op een geslaagd event. Volgende week verschijnen de verschillende verslagen, nu delen we alvast de eerste indrukken.

Ruim meer dan 200 bezoekers waren de volle drie uur aanwezig op de online Platformbijeenkomst. De plenaire sessie met Mathijs Bouman, de expertsessies en de lobby waren druk bezocht. Daarnaast is er genetwerkt en konden virtuele ‘stands’ bezocht worden van o.a. de partners van het event: Avéro Achmea, De Goudse en Scildon. De technische opstartproblemen in de plenaire ‘zaal’ stonden het verder succesvolle verloop gelukkig niet in de weg. In de chats werden het initiatief en de uitwerking volop geprezen. Het mooiste compliment was misschien wel de opmerking dat het ‘gewoon als een echt congres voelde’.

Enno Wiertsema ontving alle bezoekers in de ‘lobby’ voor een korte rondleiding door het Adfiz bureau, speciaal voor deze dag omgebouwd tot “Studio Amersfoort.” Voorzitter Roger van der Linden riep de leden vanuit de studio op om te komen met vragen en kwesties die hij kan meenemen in zijn door corona uitgestelde rondje stakeholders.

Daarna begon het inhoudelijk programma met Mathijs Bouman, die uitgebreid inging op de economie in deze coronatijd en op de tijdens Prinsjesdag door het kabinet aangekondigde maatregelen. Bezoekers stelden volop vragen in de chat. In de pauze kwam Bouman nog terug in de lobby om hierover door te praten.

De twee rondes expertsessies over transparantie, pensioenakkoord, verduurzaming en assurantiebelasting werden allen goed bezocht. Ook hier bleek interactie via chat en live moderators goed te werken. De komende tijd verschijnen diverse verslagen, als ook de antwoorden op vragen die niet tijdens de live-sessies behandeld konden worden. Houd de ledenberichten in de gaten.

De komende tijd staan er weer diverse events op de planning. De ervaringen van gisteren nemen we mee om te kijken hoe we deze events fysiek, online en hybride kunnen organiseren. Duidelijk is dat ontmoeten ook nu gewoon mogelijk is.

Categorien: Vereniging