Enno bij rondetafelgesprek over transparantie tijdens AMdag

Enno bij rondetafelgesprek over transparantie tijdens AMdag

Afgelopen dinsdag was Adfiz de hele dag aanwezig op de AMdag en in gesprek met leden, stakeholders en prospects. Voor het rondetafelgesprek over de nieuwe transparantieregels ging Enno onder leiding van AM hoofdredacteur Bart van der Laak in gesprek met Jurjen Oosterbaan en met Ewald Bary. Tijdens het drukbezochte gesprek werd ook kort vooruitgeblikt naar de hulp die Adfiz gaat bieden bij de implementatie van de nieuwe regels.

De transparantieregels worden naar verwachting nog dit jaar gepubliceerd. In het rondetafelgesprek werd nog eens teruggeblikt op hoe we hier zijn gekomen (via een zes jaar durende onvoorspelbare weg tot een uitvoerbaar compromis), wat consumenten er nu precies aan hebben (het risico voor de onderkant van de markt dat dienstverlening voor hen duurder wordt) en wat de positieve kant ervan kan zijn (het stimuleert ons om nog beter met de klant te bespreken wat onze waarde is). Ook kwam opnieuw aan bod dat het onbegrijpelijk is dat de klanten van directe verzekeraars niet over de kosten geïnformeerd hoeven te worden. Uitgebreider terug te lezen op de site van AM:

Hulp bij transparantie

Nadat de regels voor provisietransparantie definitief bekend zijn, trekt voormalig Lindenhaeghe-directeur Ewald Bary voor en met Adfiz door het land om adviseurs hierin te ondersteunen. Centraal staat de waarde van de dienstverlening. “Het gaat om de uitleg aan de klant. Stel klanten de vraag: wat verwacht je eigenlijk van me? En verras de klant met wat je al allemaal voor hem doet en betekent.”

Hier vind je een overzicht van de hulp die we straks aanbieden.