Eerste expertsessie Zakelijk Platform bekend

Evenementen
geplaatst op 15-8-2019  

Op 18 september organiseren we weer het Zakelijk Platform. Ben jij werkzaam binnen de zakelijke markt? Kom dan langs en bespreek samen met jouw collega’s de toekomst van advies. De 6e editie staat in het teken van de juiste mensen. Hoe vinden we ze, hoe behouden we ze en hoe helpen we ze bij hun ontwikkeling? De eerste expertsessie is bekend: “Future Skills: vaardigheden voor de toekosmt” en wordt aangeboden door Lindenhaeghe.

Direct aanmelden voor het zakelijk platform? Volg daarvoor deze link. Uiteraard zijn collega’s ook van harte welkom.  

De arbeidsmarkt verandert in razend tempo. Bestaande banen verdwijnen, nieuwe banen ontstaan. Hoe ga je daar als (financieel) professional mee om? Door je zogeheten Future Skills te ontwikkelen: de vaardigheden die je nodig hebt om overeind te blijven in een veranderende wereld. In een interactieve sessie kijken we hoe je hier in de praktijk invulling aan kunt geven.

Meer info over de Expertsessie “Vaardigheden voor de toekomst”

Het World Economic Forum (WEF) publiceerde in 2016 het rapport The Future of Jobs. Daarin is een aantal Future Skills (ook wel 21st Century Skills) opgenomen: vaardigheden die werknemers in 2020 hard nodig hebben om alle veranderingen het hoofd te kunnen bieden. Andere instellingen en deskundigen borduurden daar op voort. En zo is de lijst van vaardigheden ontstaan die Lindenhaeghe hanteert: 

Future Skills/21st Century Skills  

  • Complex probleemoplossend vermogen 
  • Kritisch denkvermogen 
  • Creativiteit 
  • Samenwerken 
  • Communicatie 
  • Emotionele intelligentie 
  • Cognitieve flexibiliteit 
  • Leiderschap 
  • Onderhandelen   
  • Omgaan met technologische vooruitgang 

Wat verandert er?  

Het WEF vergeleek de vaardigheden die je in 2015 nodig had met die je in 2020 hard nodig zult hebben. Het belangrijkste verschil: er wordt straks een veel groter beroep gedaan op de creativiteit van de werknemer. Die vaardigheid stijgt van plek 10 naar plek 3. Creativiteit, kritisch denkvermogen en het vermogen om complexe problemen op te lossen: dáár gaat het volgens WEF straks om. Werknemers doen er goed aan deze vaardigheden te ontwikkelen ‘om voordeel te halen uit alle nieuwe producten, technologieën en werkmethoden die de komende jaren op hun pad komen’. 

Banenverlies 

Raakt dit ook de financieel professional? Zeker. Ook in de financiële sector zullen zaken als big data en kunstmatige intelligentie de komende jaren steeds belangrijker worden. Het zal leiden tot nieuwe banen – en tot het verdwijnen van banen. Bijvoorbeeld omdat steeds meer administratieve processen geautomatiseerd worden. 

Het goede nieuws is dat er voldoende kansen blijven. Die big data en kunstmatige intelligentie moeten natuurlijk ook gelezen, geïnterpreteerd en toegepast worden. Als financieel professional kun je in een snel veranderende wereld ‘overleven’ door gebruik maken van je creativiteit, van je vermogen om kritisch te (blijven) denken en complexe problemen op te lossen. Dat zijn vaardigheden die een computer niet heeft. Als je die Future Skills verder ontwikkelt, blijf ook jij ‘future proof’. 

Nu aanmelden voor het zakelijk platform? Volg daarvoor deze linkUiteraard zijn collega’s ook van harte welkom.