Droogte in Nederland, klimaatrisico’s onder de aandacht brengen van klanten

Droogte in Nederland, klimaatrisico’s onder de aandacht brengen van klanten

Als gevolg van de langdurige droogte kampt Nederland met een tekort aan water. Begin augustus kondigde de overheid een situatie van ‘feitelijk watertekort’ af en sinds vandaag geldt zelfs een beregeningsverbod in het westen van Noord-Brabant. Hoewel er kraanwater genoeg is, worden mensen opgeroepen om bewust om te gaan met hun waterverbruik. Een goed moment om droogte én andere klimaatrisico's onder de aandacht van je klanten te brengen.  

Hoewel uit de analyse van polisvoorwaarden in het kennisportaal Klimaatrisico’s blijkt dat de meeste gevolgschade van droogte niet verzekerd is, biedt de aandacht die er nu is voor droogte als klimaatrisico wel een goede aanleiding om klimaatrisico’s in zijn algemeenheid onder de aandacht te brengen van klanten. Want de gevolgen van klimaatrisico’s lijken steeds extremere vormen aan te nemen. En onder welke voorwaarden en omstandigheden de gevolgen van overstromingen, extreme neerslag, blikseminslag en stormen verzekerd zijn, verschilt vaak per verzekeraar, zo blijkt. 

Met behulp van de informatie en tools in het kennisportaal Klimaatrisico’s helpen we je om je klanten nog beter te kunnen adviseren op het gebied van klimaatrisico’s. Ook vind je op Finfin van Adfiz al een eerste bericht – uit een serie berichten over klimaatrisico's – om te delen met je klanten. De verzekerbaarheid van klimaatrisico’s is overigens ook een onderwerp dat op het Zakelijk Platform op 21 september 2022 aan bod komt. Heb jij je al aangemeld voor deze bijeenkomst?