Dringende oproep: Wissel je Digitaal Paspoorten om vóór 1 oktober

Nieuws
geplaatst op 18-9-2020  

Door een beveiligingsissue is het noodzakelijk dat alle Digitale Paspoorten voor 1 oktober a.s. zijn vervangen door nieuwe Digitale Paspoorten (zie ledenbericht 23 juli 2020). Nu pas 15% is omgewisseld onderstrepen wij de noodkreet van Sivi en Digidentity om haast te maken van de omwisseling als je dit nog niet hebt gedaan. Gezien de korte tijd wijzen we graag nadrukkelijk op de beschikbare ‘korte route’ om alleen de Digitale Paspoorten te vernieuwen en de migratie naar eHerkenning later op te pakken.

SIVI, Digidentity en Solera bieden de mogelijkheid om met deze noodzakelijke vernieuwing ook meteen de eHerkenning-migratie mee te nemen (de zgn. digidentity-bundel). Wij ontvangen echter signalen dat die migratie relatief veel tijd en aandacht kost, en dat ondersteuning op dit moment qua capaciteit beperkt is.

Omdat alle Digitale Paspoorten binnen 2 weken vervangen adviseren we je nadrukkelijk ook te kijken naar de korte route. Op deze pagina van de Digidentity-site kun je direct starten onder de kop “Enkel Digitaal Paspoort vernieuwen” en te kiezen voor “DDY account aanmaken” (dit kan in alle moderne browsers). Op de site van Digidentity staat informatie over de omzetting en de kosten ervan.

Heb je de Digitale Paspoorten voor jouw kantoor nog niet ingewisseld? Wacht dan niet langer en voorkom schade. Na 1 oktober zijn cruciale toepassingen niet meer toegankelijk met het oude Digitale Paspoort.

>> naar de omwisselpagina van Digidentity

Categorien: Ketenefficiency