Doe jij mee aan de SDG-vlaggendag?

Doe jij mee aan de SDG-vlaggendag?

Op 23 september 2022 zal voor het derde jaar de SDG-vlaggendag plaatsvinden. Door de SDG-vlag te hijsen, tonen bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en onderwijsinstellingen hun commitment aan de Sustainable Development Goals (duurzame ontwikkelingsdoelen). Door mee te doen aan de SDG-vlaggendag onderstreep je de uitdagingen waar we voor staan en laten we zien hoe groot de groep is die hieraan werkt. En vooral is het ook een mooi moment om stil te staan bij wat jij en jouw bedrijf al bijdragen en nog meer kunnen bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelen.  

Wij steunen daarom de oproep van VNO-NCW en MKB Nederland aan het Nederlandse bedrijfsleven om mee te doen. Op deze manier laten we zien dat we de handen ineenslaan, om samen te werken aan grote nationale en mondiale uitdagingen zoals klimaatverandering, inclusiviteit, biodiversiteit en eerlijk werk. Vorig jaar zijn er in Nederland meer dan 1000 SDG-vlaggen gehesen, waarvan de grootste groep bestond uit bedrijven. Adfiz zal dit jaar ook meedoen, en wij nodigen je graag uit ook mee te doen.  

Je kunt zelf kiezen hoe je meedoet. Het gaat er in ieder geval om dat de SDG-vlag wordt gehesen, maar het kan bijvoorbeeld ook samengaan met een evenement, een persbericht of met het stellen van nieuwe ambitieuze doelstellingen gericht op de SDG’s of het uitspreken van nader commitment. Bedrijven worden aangemoedigd hun acties online te delen door gebruik te maken van de volgende hashtag: #samenvoordeSDGs en #togetherfortheSDGs. 

Meer informatie over de campagne en de diverse mogelijkheden kan gevonden worden via de officiële SDG vlaggen campagne website. Je kunt daar ook een of meerdere vlaggen bestellen. We hopen veel vlaggen te zien wapperen op 23 september 2022!