Dekking bij arbeidsongeschiktheid/overlijden als gevolg van bijwerkingen vaccinatie

Nieuws
geplaatst op 11-3-2021  

Nu het vaccineren in Nederland langzaamaan op stoom begint te komen, verschijnen in de media steeds vaker berichten over eventuele bijwerkingen van een vaccinatie. Naar aanleiding hiervan hebben enkele verzekeraars vragen ontvangen over de dekking bij arbeidsongeschiktheid/overlijden als gevolg van bijwerkingen van vaccinatie. 

Op internet en social media circuleren berichten dat er geen uitkering uit een levensverzekering wordt verstrekt in geval de verzekerde overlijdt na vaccinatie tegen COVID-19. Of dat er geen uitkering uit een arbeidsongeschiktheidsverzekering zou worden verstrekt, in geval er sprake is van ernstige bijwerkingen na een coronavaccinatie. Deze berichten zijn onjuist. In geval iemand overlijdt na vaccinatie, of arbeidsongeschikt raakt, wordt door de verzekering gewoon uitgekeerd als verder aan de voorwaarden wordt voldaan, aldus het Verbond.  

Meer informatie over de bijwerkingen van de COVID-19-vaccinatie vind je bij het RIVM en Bijwerkingencentrum Lareb. 

Bezoek ook ons coronadossier voor antwoord op vragen over verzekeringen en hypotheken, bedrijfsvoering, omgaan met klanten en de diverse steunmaatregelen.

Categorien: coronavirus