Burgemeester Valkenburg neemt watersnoodboekje in ontvangst

Burgemeester Valkenburg neemt watersnoodboekje in ontvangst

Vorige week woensdag heeft burgemeester Daan Prevoo van Valkenburg het boekje Watersnood in de Valckenborgh in ontvangst genomen. Het boekje werd uitgereikt door onze voorzitter Roger van der Linden. Verder aanwezig waren de eigenaren van Hostellerie de Valckenborgh, hun adviseur Ron Heuts van Zekerheuts uit Nuth en een verslaggever van dagblad De Limburger.

In het artikel in de krant beschrijft de journalist hoe de eigenaren van het hotel werden benaderd door een verzekeringsagent die hen een polis aanbood tegen een fors lagere premie. Na overleg met hun adviseur Ron Heuts, die hen wees op de beperktere voorwaarden van de nieuwe verzekering, zagen ze daarvan af. Dat bleek een verstandige keuze na de overstromingen van juli 2021; alle schade was verzekerd en amper 3 weken later konden ze hun deuren weer openen.

Burgemeester Daan Prevoo bedankte Roger uitvoerig voor het watersnoodboekje en gaf aan dit verhaal actief te willen uitdragen. Zo spreekt hij binnenkort een delegatie van de Tweede Kamer, die hij zal wijzen op de risico's van klimaatverandering. Het ooggetuigenverslag Watersnood in de Valckenborgh helpt hem om de bewustwording van deze risico's te vergroten, zo gaf hij aan.