Bescherm je bedrijf tegen online fraude – doe de Fraude Quiz van het DTC

Bescherm je bedrijf tegen online fraude – doe de Fraude Quiz van het DTC

Gisteren besteedden we aandacht aan de vorige week verschenen Cybersecuritymonitor 2022. Daaruit valt onder andere op te maken dat 10% van de bedrijven uit de financiële dienstverlening in 2021 een ICT-veiligheidsincident van buitenaf heeft gemeld, waarbij het in 3% van de gevallen ging een incident waaraan kosten verbonden waren. 

Een vorm van zo'n ICT-veiligheidsincident van buitenaf is online fraude. Denk dan aan ceo-fraude, phishing en spoofing (zie voor meer info over online (of digitale) fraude deze pagina van het Digital Trust Center (DTC)). Omdat fraudeurs gebruik maken van slinkse trucs kan fraude iedereen overkomen. Om bedrijven te beschermen tegen online fraude is het belangrijk dat iedereen binnen je bedrijf bekend is met de diverse soorten online fraude én dat deze herkend worden. Het DTC heeft een Fraude Quiz ontwikkeld die daarbij kan helpen. 

Wil je meer weten over wat je kunt doen om je bedrijf te beschermen tegen cybercriminaliteit? Bezoek dan ook ons kennisportaal Cyber. Je vindt daar handige checklists, tools en adviezen om veilig digitaal te ondernemen.