Avéro Achmea in gesprek over risicomanagement tijdens Adfiz online Platformbijeenkomst

Nieuws
geplaatst op 10-9-2020  

Op 16 september organiseren we de Adfiz Platformbijeenkomst 2020. Een online evenement met onderwerpen voor zowel de bezoekers van het Zakelijk als het Particulier Platform. Naast een plenair onderdeel en diverse expertsessies is er ook een kennismarkt waar de partners van dit evenement met bezoekers in gesprek over een specifiek kennisthema. Een van die partners is Avéro Achmea.

Bij Avéro Achmea kun je als bezoeker je kennis vergroten over het thema risicomanagement. De aandacht voor risicomanagement komt voor Avéro Achmea voort uit hun Voorzie-programma, waarin ze advieskantoren ondersteunen met strategievraagstukken.

Volgens Voorzie-consultant Gerard Rooks gaat het in die gesprekken voor de zakelijke markt als vanzelf over risicomanagement. “Bijna iedereen doet wel iets met risicomanagement. Tegelijk geven adviseurs aan dat ze het lastig vinden om het echt als extra dienst aan de klant te verkopen. Door goed naar de markt te luisteren hebben we de juiste vragen op tafel gekregen. Wat is het meer dan verzekeringsadvies? Hoe vul ik het praktisch in? Welke prijsstelling kan ik eraan verbinden? En hoe krijg ik mijn klant zover dat hij er die waarde aan toekent?”

Belangrijke vragen die een snel succes van risicomanagement in de weg kunnen staan. Hoe helpt Avéro Achmea daarbij? Rooks: “Op de inzichten uit gesprekken met adviseurs hebben we onze opleidingen gebaseerd. Het gaat bij risicomanagement niet primair om de verzekeringsoplossingen, maar om het helpen van de ondernemer in het realiseren van zijn doelstellingen. Bewust bezig zijn met risico’s is daarin voor de ondernemer cruciaal, en de adviseur is daarin zijn specialist. Op die manier positioneer je jezelf als partner in groei en continuïteit.”

Tijdens de Platformbijeenkomst zijn consultants van Avéro Achmea de hele middag aanwezig om hierover met deelnemers in gesprek te gaan. Wil je vooraf al inlezen over het opleidingsprogramma en andere tools en blogs over risicomanagement? Dat kan op www.averoachmea.nl/risicomanagement.

 


Adfiz Platformbijeenkomst
Tijdens de Adfiz Platform Platformbijeenkomst bespreken directeur Commercie Bernardo Walta en senior propositiemarketeer Stephanie Schimmel van De Goudse graag via de chat met je hoe jij als adviseur tegen de cybermarkt aankijkt. Zie je kansen? Heb je voldoende kennis en krijg je voldoende ondersteuning?

Wil jij in gesprek met De Goudse? Of wil je andere onderdelen van de Platformbijeenkomst niet missen? Meld je dan hier aan.

Graag tot dan!