Analyse polisvoorwaarden op klimaatrisico’s ge-update

Analyse polisvoorwaarden op klimaatrisico’s ge-update

Op het kennisportaal over klimaatrisico’s vind je veel informatie en tools waarmee je als adviseur aan de slag kunt in de advisering rondom klimaatrisico’s. Eén van de meest gewaardeerde middelen die je daar als lid van Adfiz kunt downloaden, is de analyse van polisvoorwaarden van opstal-,  inboedel- en bedrijfsschadeverzekeringen door Poliskraker.

 

De versie van Poliskraker die in het kennisportaal was opgenomen, is halverwege 2022 opgesteld en is nog eenmaal bijgewerkt. Een aantal van de opgenomen verzekeraars hebben de polisvoorwaarden inmiddels aangepast. Daarom heeft Poliskraker een nieuwe versie van de voorwaardenvergelijking gemaakt.

 

In totaal zijn maar liefst 18 polisvoorwaardensets van verzekeraars die zijn opgenomen in de voorwaardenvergelijking ge-update. Hoewel bekend is dat sommige verzekeraars nog of weer bezig zijn met het aanpassen van de polisvoorwaarden, is toch besloten deze update nu uit te voeren.

 

De vorige editie van de analyse van de polisvoorwaarden bestond uit twee Excel-documenten. In het ene document waren de particuliere polisvoorwaarden (inboedel en opstal) opgenomen, in het andere document de zakelijke verzekeringen (opstal, inventaris / goederen en bedrijfsschade). In de nieuwe versie is ervoor gekozen om alle voorwaarden in één bestand op te nemen met per productgroep een apart tabblad.

 

Voor Adfiz is het fijn om feedback te krijgen op tools en middelen die we ter beschikking stellen. Heb je op- of aanmerkingen op de voorwaardenvergelijking? Mis je nog belangrijke verzekeraars? Of wil je je ervaringen met het gebruik ervan delen? Mail ons dan via info@adfiz.nl.