Adfiz Zomersessies van start

Adfiz Zomersessies van start

De temperaturen zijn weer aan het stijgen en de zomervakanties staan voor de deur. Voor velen begint een periode van rust, bezinning en reflectie. Het ideale moment nieuwe en bestaande kennis (opnieuw) tot je te nemen. Daarom organiseren wij ook dit jaar weer gedurende de zomer een reeks online Adfiz Zomersessies. 

Als advieskantoor moet je van veel markten thuis zijn en op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de branche. Je branchevereniging helpt daarbij. Als lid kun je gebruik maken van de kennis die Adfiz deelt op het gebied van regelgeving en belangrijke ontwikkelingen in de branche en het vak. Daarvoor creëren we, vaak samen met leden, informatie en tools. Dit vind je terug in de (meer dan 20) kennisportalen op de website. 

Regelmatig ontvangen we ook vragen van ondernemers of medewerkers over deze onderwerpen. Daarom organiseren we de zomerkennissessies, waarin je in een half uurtje wordt bijgepraat over een specifiek onderwerp. Daarnaast laten we zien welke praktische ondersteuning je hiervoor in de kennisportalen kunt terugvinden en natuurlijk is er ook ruimte voor vragen. Zorg daarom dat jij en je collega’s bij de Adfiz Zomersessies aanwezig zijn. 

Het programma deze zomer vind je hieronder, je kunt je voor iedere sessie apart aanmelden. Kijk vooral welke onderwerpen jou het meest aanspreken en welke misschien interessanter zijn voor één van je collega’s: 

Programma 

Dinsdag 12 juli om 11.30 uur: Transparantie van provisie en dienstverlening  

Dinsdag 19 juli om 11.30 uur: Regels voor het ouderdomspensioen en nabestaandenpensioen (Wetsvoorstel toekomst pensioenen) 

Dinsdag 16 augustus om 11.30 uur: SFDR en duurzaam beleggen 

Dinsdag 30 augustus om 11.30 uur: Regels voor compensatie, keuzebegeleiding en fiscaliteit (Wetsvoorstel toekomst pensioenen) 

We trappen af met Transparantie in dienstverlening 

Dinsdag 12 juli om 11.30 uur starten we met de eerste uit de reeks Adfiz Zomersessies, namelijk transparantie van provisie en dienstverlening. De minister heeft gekozen voor fijnmazige gemiddeldes in plaats van exacte nominale bedragen. De invulling van fijnmazig werkt de minister verder uit in overleg met de branche. Collega Ludger de Bruijn geeft je de laatste update van dit lobbydossier. En laat je zien welke tools en modeldocumenten we op dit vlak bieden in ons kennisportaal (https://www.adfiz.nl/dossiers/transparantie-in-dienstverlening/) 

Meld je nu alvast aan en we zien je graag 12 juli!