Adfiz werkgroep start met vormgeving Financiële APK

Nieuws
geplaatst op 24-11-2016  

Hoe ziet Adfiz de Financiële APK? Een groot aantal financieel adviseurs kwam voor het antwoord op die vraag naar onze sessie op de AM-dag: “Financiële APK, Hot and Happening!”. Enno Wiertsema stond uitgebreid stil bij de redenen voor een Financiële APK en de eerste ideeën hoe zo’n APK eruit zou moeten zien. Daarnaast was er vooral veel ruimte om ideeën over zo’n APK uit te wisselen.

Een speciale werkgroep Financiële APK werkt de komende periode aan een functioneel concept voor de Financiële APK. Ze gaat daarvoor de bestaande expertise bij leden bundelen om zo tot een eenvoudige en succesvolle APK-tool voor alle leden te komen. Ook tijdens de interactieve sessie op de AM-dag is uitgebreid gediscussieerd over de inhoud van de APK-vragenlijst. Gaat het alleen online of hebben we het ook over een fysiek gesprek? Wel of niet verplicht? Wat mag het de klant kosten? En wat moet de reikwijdte zijn van de Financiële APK? De sessie gaf goed inzicht in de verschillende visies die bestaan over bijvoorbeeld de te beoordelen risico’s en een eventuele verplichtstelling voor consumenten. Er kwamen ook heel praktische suggesties uit het publiek. Veel adviseurs gaven aan de APK in te willen zetten voor de nazorg bij hun bestaande klanten.

We kijken kortom terug op een geslaagde sessie en hebben genoeg inspiratie meegekregen om verder aan de slag te gaan. We zullen je uiteraard blijven informeren over de stappen die door de werkgroep worden genomen.

Kon je 22 november niet aanwezig zijn? Via deze link kun je de presentatie downloaden. Heb je zelf ideeën voor de Financiële APK, mail die dan naar info@adfiz.nl