Adfiz Midjaarsbijeenkomst in volle gang

Adfiz Midjaarsbijeenkomst in volle gang

Eerder vanmiddag is de Adfiz Midjaarsbijeenkomst van start gegaan in museum Singer Laren. Hét netwerkevenement voor de financiële adviessector waar de gehele branche - Adfiz-leden, vertegenwoordigers van verzekeraars, toezichthouders, vakmedia en andere stakeholders - elkaar ontmoeten en met elkaar in gesprek gingen over financiële fitheid. 

Adfiz voorzitter Roger van der Linden opende de bijeenkomst met een speech waarin hij de parallel trok tussen fysieke en financiële fitheid. “We weten allemaal dat het belangrijk is om te werken aan je fysieke fitheid", zo zei hij. “En dat het om het totaalplaatje gaat. Niet even een crash-dieet en dan weer terug naar normaal, want dat doet voor de lange termijn niets af. […] Maar met het gezamenlijk streven naar financiële fitheid hebben we nog veel stappen te maken voordat we ons met de gezondheidssector mogen meten. Het is allemaal nog te incident gedreven, te versnipperd, te weinig persoonlijk en te vrijblijvend.” Roger pleitte vervolgens voor meer samenwerking en een integrale aanpak om mensen in beweging te krijgen om te werken aan hun financiële gezondheid. 

>> naar de speech van Roger van der Linden 

Neurowetenschapper Victor Lamme schetste het beeld van adviseurs die worstelen met hoe klanten te overtuigen van de noodzaak van onderhoud bij complexe financiële producten en de kosten die daarmee gemoeid zijn. Hij ging vervolgens in op de werking van het brein van consumenten. En gaf enkele praktische tips hoe je een boodschap zó voor het voetlicht kunt brengen dat klanten wél gaan inzien dat onderhoud aan financiële producten belangrijk is. Tot slot was het woord aan filosoof en columnist van het Adfiz Magazine, Bas Haring. Zijn bijdrage aan ons magazine heeft er mede aan bijgedragen dat hij is gaan inzien hoe belangrijk de rol is die de adviseur vertegenwoordigt. Want veel problemen die particulieren en ondernemers ervaren hebben een link met hun financiën. Gebeurtenissen in iemands leven zijn niet te voorspellen of te beïnvloeden, maar wat het effect daarvan kan zijn op de financiën wel.  

De aansluitende borrel en barbecue is zojuist van start gegaan.