Adfiz in gesprek met a.s.r. hypotheken over stopzetten rentemiddeling

Nieuws
geplaatst op 21-5-2019  

Op 20 mei heeft a.s.r. hypotheken naar adviseurs een e-mail gestuurd waarin wordt aangegeven dat het vanaf 1 juni 2019 niet meer mogelijk is rentemiddeling voor de klant aan te vragen. Wij hebben hier van veel leden vragen over ontvangen. Binnenkort spreken we a.s.r. hypotheken hierover. 

Allereerst vinden we de termijn tussen aankondiging en ingangsdatum van de maatregel veel te kort. Adviseurs hebben hierdoor slechts anderhalve week de tijd om nog rentemiddeling aan te vragen voor hun klanten. Dit is niet in het belang van zowel klant als adviseur. Verder noemt a.s.r. hypotheken in de e-mail aan adviseurs gewijzigde wet- en regelgeving als belangrijkste beweegreden voor het stopzetten van de mogelijkheid tot rentemiddeling. Voor zover bij ons bekend, is a.s.r. hypotheken echter de enige aanbieder die recent heeft besloten hiermee te stoppen. Dit terwijl het een mooie oplossing is om gebruik te maken van de dalende hypotheekrente zonder dat de hypotheek overgesloten hoeft te worden. In het geval van a.s.r. hypotheken is het extra jammer dat zij stoppen met rentemiddeling. Deze aanbieder biedt namelijk sinds 1 februari, na langdurig aandringen van Adfiz, niet alleen klanten maar ook de adviseur de mogelijkheid om rentemiddeling aan te vragen. 

Heb jij signalen dat andere geldverstrekkers ook stoppen met het aanbieden van rentemiddeling? Meld het via info@adfiz.nl  

Categorien: Hypotheken