Adfiz in de media - september 2020

Nieuws
geplaatst op 8-10-2020  

Met welke onderwerpen kwam onze branchevereniging in de september in het nieuws? Met 33 publicaties bereikten we ruim 30.000 lezers binnen de branche. Enno's maandcolumn, het afschaffen van collectiviteitskorting en Digitaal Paspoort waren de belangrijkste onderwerpen in de pers.

Weekbereik Adfiz in de media

Afleidingstactiek Verzekeraars

De maandcolumn van september over de reactie van het Verbond op de consultatie over transparantie bij schadeverzekeringen werd ook opgepakt door verschillende media.

Platformbijeenkomst

16 september jl. was het zover; de allereerste Adfiz Online Platformbijeenkomst. VVP was hier ook bij aanwezig.

Afschaffen collectiviteitskorting

Minister Van Ark heeft in een Kamerbrief bekend gemaakt de collectiviteitskorting op de basisverzekering te willen afschaffen. Deze afschaffing zou in moeten gaan per 1 januari 2023. Wij waren onaangenaam verrast door deze stap van de Minister en die onvrede is opgepakt in de media.

Digitaal paspoort

Wegens een wereldwijd beveiligingsprobleem bleek het noodzakelijk alle Digitale Paspoorten te vervangen. De deadline hiervoor stond op 1 oktober. Zes dagen voor deze deadline waren pas 40% van de paspoorten omgezet. De deadline is verschoven naar 10 oktober.

 

Verduurzamen

Ook deze maand nog aandacht voor verduurzaming. Het ging om het rapport van het planbureau voor de leefbaarheid en het afschaffen van de kennis- en ervaringstoets.

RI&E

Uit een analyse van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid blijkt dat veel bedrijven geen RI&E hebben, ondanks dat dit wettelijk verplicht is. Om werkgevers te helpen, werkte het Verbond mee aan het stappenplan RI&E. Verbondsdirecteur Geeke Feiter-van Heuvelen overhandigde het plan onlangs aan Enno Wiertsema.

Categorien: Vereniging