Adfiz in de media - maart 2021

Nieuws
geplaatst op 8-4-2021  

Met welke onderwerpen kwam onze branchevereniging in de maand maart in het nieuws? Met 20 publicaties bereikten we bijna 17.000 lezers binnen de branche. De online financiële verkiezingsdebatten, Het Adfiz Meerjarenplan 2021-2023 en de Online Adfiz Platformbijeenkomst kwamen o.a. aan bod in de pers.

Weekbereik Adfiz - maart 2021

 

Online Financiële Verkiezingsdebatten

Adfiz organiseerde samen met DUFAS, de NVB, de NVP en Verbond van Verzekeraars een tweetal debatten m.b.t. de actuele thema’s binnen de financiële sector. Tijdens deze debatten gingen de financiële woordvoerders van verschillende Kamerfracties met elkaar in discussie en brachten duidelijk voor het voetlicht hoe de deelnemende politici denken over de (maatschappelijke) waarde van advies. Kijk de korte compilatievideo van deze debatten hier.

Online Adfiz Platformbijeenkomst 2021

Op 14 april wordt het Adfiz kantoor wederom omgebouwd tot Studio Amersfoort en zal de tweede Online Adfiz Platformbijeenkomst plaatsvinden. Hier komen diverse actuele particuliere en zakelijke onderwerpen aan bod die spelen binnen de branche en die dus ook relevant zijn voor jou en je medewerkers. (Heb jij je nog niet aangemeld? Dat kan hier.)

 

Adfiz Meerjarenplan 2021-2023

Het Adfiz Meerjarenplan 2021-2023 is gereed! Het afgelopen anderhalf jaar hebben we samen met veel leden en ledengroepen gesproken over de kansen en uitdagingen die in het nieuwe Meerjarenplan aan de orde moesten komen. Dat heeft geresulteerd in een Meerjarenplan dat zowel ingaat op de dynamiek in het adviesvak als op de ontwikkelingen waar we als vereniging mee te maken hebben.

 

Maandcolumn Enno Wiertsema

In deze column ging Enno Wiertsema in op de financiële weerbaarheid en zelfredzaamheid van zowel burgers als bedrijven. 

Verbeteren kwaliteit digitale aanlevering van documenten

Sivi en Adfiz startten begin dit jaar een actie om de kwaliteit van aanlevering van documenten aan het intermediair te verbeteren. Deze maand sloot Aplaza zich hierbij aan. Als je problemen tegenkomt in de kwaliteit van aanlevering word je opgeroepen deze te melden bij SIVI via deze link.

Voortgang implementatie eHerkenning

Adfiz, NVGA, Sivi en het Verbond van Verzekeraars werk samen om leden te informeren over de transitie van het Digitaal Paspoort naar een nieuw en veilig inlogmiddel: eHerkenning. 60% van het intermediair is al over, en bijna 60% van de verzekeraars en serviceproviders/volmachten maken binnenkort de overstap naar eHerkenning als veilig inlogmiddel. Volgens Sivi gaat de verzekeringssector daarmee als eerste private sector over op eHerkenning. Ben je nog niet overgestapt? Weet dan dat eind dit jaar het Digitaal Paspoort volledig komt te vervallen.

 

Kennis- en ervaringstoets bij verduurzaming afgeschaft per 1 april

Het besluit om de kennis- en ervaringstoets te schrappen bij een verhoging van de hypotheek voor verduurzaming is definitief. Ondanks dat Adfiz hier tegenstander van is, is het definitieve voorstel volgens een verbetering ten opzichte van het oorspronkelijke plan. Zo kan de kennis- en ervaringstoets enkel worden overgeslagen bij verhogingen binnen vijf jaren na afsluiten van de oorspronkelijke hypotheek. Hiermee wordt voorkomen dat hypotheken waar jarenlang geen onderhoud op is gepleegd drempelloos verhoogd kunnen worden.

Categorien: Vereniging