Adfiz in de media - juni 2021

Nieuws
geplaatst op 6-7-2021  

Met welke onderwerpen kwam onze branchevereniging in de maand juni in het nieuws? Met ruim 40 publicaties bereikten we bijna 36.000 lezers binnen de branche. De nieuwste Advies in Cijfers, provisietransparantie en de stijgende toezichtslasten AFM waren afgelopen maand belangrijke onderwerpen die aan bod kwamen in de media.

Weekbereik Adfiz - juni 2021


Advies in Cijfers

Deze maand verscheen de 2021 editie van Advies in Cijfers. Ook in deze editie laten we zien wat de omvang, het belang en de impact van onafhankelijk financieel advies in Nederland is. Diverse nieuwe thema’s zijn toegevoegd en uiteraard bevat de publicatie een apart corona-hoofdstuk.  

 

Provisietransparantie

In een Kamerbrief informeerde minister Hoekstra de Kamer over hoe hij actieve provisietransparantie wil vormgeven (iets wat hij vorig jaar oktober al aankondigde): een concreet nominaal bedrag per product. Daarmee wijkt hij cruciaal af van het voorstel dat hij eerder consulteerde. Het nieuwe voorstel van de minister is niet meer alleen onnodig maar nu ook onverstandig.

 

Stijgende toezichtlasten AFM

Begin juni zijn in de Staatscourant de gewijzigde tarieven voor toezicht van de AFM gepubliceerd. Net als de meeste andere categorieën gaan adviseurs en bemiddelaars meer betalen (10,6%) voor het doorlopend toezicht van de AFM in 2021. De effecten van de verhoging voor individuele kantoren worden na de zomer duidelijk als AFM de individuele facturen verstuurt met de kosten voor 2021.


Maandcolumn Enno Wiertsema

In deze column ging Enno Wiertsema in op de rol die Adfiz heeft in het proces om klanten te helpen financieel verstandige keuzes te maken.

 

Interview collega Bettie Hoogsteen

Collega Bettie Hoogsteen heeft binnen Adfiz pensioen in portefeuille; het afgelopen jaar vooral zaken die het nieuwe pensioenstelsel betreffen. Mede dankzij haar inspanningen liggen er werkbare oplossingen op tafel voor de verzekerde regelingen. Haar positie in AM 100 topvrouwen was voor AM aanleiding voor een uitgebreid interview.

 

Subsidie voor omscholingstrajecten

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de subsidieaanvraag van Adfiz en OvFD voor de subsidieregeling 'NL leert door met inzet van sectoraal maatwerk' toegekend.

 

Verwachtingen over zaken die voor schadeverzekeraars gaan spelen rond 2030

De Vereende vroeg trendwatcher Jesse van Doren naar zijn verwachtingen over zaken die voor schadeverzekeraars gaan spelen rond 2030 en bespreken 6 trends. Enno Wiertsema is o.a. gevraagd hierover zijn oordeel te geven.

Categorien: Vereniging