Adfiz in de media - december 2020

Nieuws
geplaatst op 7-1-2021  

Met welke onderwerpen kwam onze branchevereniging in de maand december in het nieuws? Met 37 publicaties bereikten we bijna 35.000 lezers binnen de branche. De nominaties voor het Adfiz Prestatie Onderzoek en onze visie op de strenge eisen voor zonnepanelen waren belangrijke onderwerpen in de pers.

Weekbereik december 2020 

 

Nominaties Adfiz Prestatie Onderzoek

In de week van 11 januari worden de winnaars bekend gemaakt van het Adfiz Prestatie Onderzoek (uitgevoerd door onderzoeksbureau CYS). De genomineerden in de verschillende categorieën en voor de beste partner thema’s zijn afgelopen maand bekend gemaakt.

 

Zonnepanelen

De aanleg van zonnepanelen zijn in het gedrang door stijgende verzekeringspremies; een zorgelijke ontwikkeling volgens directeur Enno Wiertsema.

Columns Enno Wiertsema

Afgelopen maand keek directeur Enno Wiertsema terug op 2020 en vooruit op 2021.

Nieuwjaarsboodschap 

Ook in 2021 zullen wij traditiegetrouw het Verzekeringsbranchejaar openen. Helaas geen fysieke bijeenkomst, maar een kort online programma.

 

Zorgverzekering via het intermediair

Onze visie op het onderwerp ‘zorgverzekering via het intermediair’ op AMweb.

 

Covid-19

Met de nieuwe lockdown en mondkapjesplicht kunnen nieuwe vragen ontstaan. Via onze website riepen we leden op vooral nieuwe vragen met ons te delen.

 

Rondetafelsessie

Afgelopen maand organiseerden wij een rondetafelsessie met Evert-Jan Slootweg van het CDA en Veldhuis Advies in Heerde. Een bezoek waarbij o.a. werd gesproken over provisietransparantie.

 

Assurantiebelasting over aanvullende vergoeding klant

Adviseurs die voor hun dienstverlening bij schadeverzekeringen naast provisie ook een directe vergoeding van hun klant ontvangen, moeten hierover assurantiebelasting gaan afdragen. Toen de verkeerde ingangsdatum ging rondzingen hebben wij in overleg met Belastingdienst actief de juiste datum gepubliceerd.

 

Kennis en ervaringstoets

De AFM heeft aandachtspunten gepubliceerd voor de kennis- en ervaringstoets bij execution only dienstverlening. De aanwijzing van de AFM toont des te meer aan dat het van belang is dat de kennis- en ervaringstoets serieus moet worden genomen als het gaat om consumentenbescherming.

 

Conservatrix

Afgelopen maand is op verzoek van DNB levensverzekeraar Conservatrix failliet verklaard. Wij hebben de belangrijkste gevolgen van het faillissement op een rij gezet.

 

 

Categorien: Vereniging