Aanstaande maandag 1 november webinar over digitale weerbaarheid en Europese DORA wetgeving

Aanstaande maandag 1 november webinar over digitale weerbaarheid en Europese DORA wetgeving

We worden steeds afhankelijker van digitale processen en het aantal en de impact van cyberaanvallen blijft fors toenemen. Ook financiële organisaties zijn hier de dupe van. Om de digitale weerbaarheid van ondernemingen in de financiële sector te vergroten, werkt Europa aan een verordening (DORA) om de versnipperde regels binnen de EU ten aanzien van digitale weerbaarheid te harmoniseren. Tijdens het webinar 'Digitale weerbaarheid: wat betekent de Europese DORA wetgeving voor jou' dat we op maandag 1 november om 13.00 uur organiseren, blikken we vooruit op bestaande en aankomende regelgeving zodat je je hier tijdig op kunt voorbereiden. 

>> direct aanmelden voor het webinar 

Want hoewel de DORA verordening nog ver weg lijkt (verwachte invoering is begin 2023) gelden nu al voor de sector de principes voor informatiebeveiliging. De AFM heeft die eind 2019 gepubliceerd en geeft hiermee aan wat zij op basis van de geldende regelgeving verwacht van financiële ondernemingen op het gebied van informatiebeveiliging. De principes geven handvatten voor de inrichting van de bedrijfsorganisatie op de beheersing van de informatierisico’s en gaan onder meer om de beveiliging tegen cyberrisico’s, beveiliging van persoonsgegevens en het in controle zijn bij uitbesteding van processen en systemen.  

In het webinar gaan AFM en Michael Mackaaij (lid van de Adfiz Ledenraad, eigenaar/directeur van Verne Business Excellence en voorzitter van Contactgroep Automatisering) in op de vertaalslag van de principes naar de dagelijkse praktijk van adviseurs en bemiddelaars. De AFM wil in de sessie met de sector in gesprek en heeft aangegeven dat de principes proportioneel worden toegepast.  

In de sessie krijg je antwoord op vragen als: 

  • Welke eisen worden nu reeds gesteld aan digitale weerbaarheid? 
  • Wat betekenen de principes informatiebeveiliging voor een advieskantoor? 
  • Welke risico’s van uitbesteding moeten goed beheerst worden 
  • Welke nieuwe of afwijkende normen verwacht de AFM als DORA ingevoerd wordt? 

>> klik hier om je aan te melden voor dit webinar. Wil je eerst de pitch bekijken? Klik dan hier.