Aandacht voor zorgcollectiviteit in VVP Ken je Vak

Publicaties
geplaatst op 27-12-2018  

Regelmatig leveren we een bijdrage aan de Ken je Vak-serie van VVP. Vorige week beantwoordden we de vraag hoe je goed invulling kunt geven aan collectieve zorgverzekeringen.

De tijd dat het bij collectieve zorgverzekeringen vooral om de korting draaide, ligt al even achter ons. Al in 2016 nam Adfiz een Gedragscode ‘Onafhankelijk collectief zorgadvies’ aan waarin - onder andere - werd vastgelegd dat zorgcollectiviteiten goede zorginhoudelijke afspraken moeten kennen. En eind vorig jaar schreef minister Bruins aan de Tweede Kamer dat “de korting via collectiviteiten echt iets teweeg moet brengen in de zorg: er moet – aantoonbaar – verschil worden gemaakt in de zorg(kosten) voor de groep verzekerden van het collectief”.

Medio dit jaar heeft de minister bekend gemaakt dat de maximale korting vanaf 1 januari 2020 verlaagd wordt naar 5%, maar dat de collectiviteitsmarkt in ieder geval tot 1 januari 2021 in stand blijft. Daarbij heeft minister overigens nogmaals bevestigd dat hij af wil van de zogenaamde ‘gelegenheidscollectiviteiten’. Dat houdt de vraag actueel: wanneer is een collectief waardevol?

Het antwoord op deze vraag en informatie over de Adfiz Gedragscode vind je uiteraard ook in ons dossier zorgcollectiviteiten

Een informatief artikel voor werkgevers om te delen vind je op Finfin van Adfiz.

Categorien: Zorg en inkomen