5.300 gastlessen tijdens Week van het Geld, dank aan alle deelnemende Adfiz-leden

5.300 gastlessen tijdens Week van het Geld, dank aan alle deelnemende Adfiz-leden

De achtste editie van de Week van het Geld is weer voorbij. Doel van deze week is om kinderen te leren omgaan met geld. Jong geleerd is immers oud gedaan. We kunnen weer van een succes spreken! Dit jaar zijn maar liefst 5.300 gastlessen door het hele land gegeven door financiële professionals. Ook veel Adfiz-leden verruilden het kantoor voor het klaslokaal. We danken iedereen voor zijn of haar inzet!  

Voor het geven van de gastlessen kon er weer gebruik gemaakt worden van het lesmateriaal dat Wijzer in Geldzaken ter beschikking gesteld. Nieuw dit jaar is het Fix je Risk DigiSpel dat het Verbond van Verzekeraars beschikbaar heeft gesteld aan financieel adviseurs. Deze les is 700 keer gegeven waarvan 21 lessen verzorgd door het intermediair. We kregen leuke reacties van leden én het leverde leuke contacten op met potentiële leden.   

Indruk van een gastles 

Indruk krijgen van hoe een gastles in zijn werk gaat? Bekijk hier de video die Wijzer in Geldzaken heeft gemaakt. Ook volgden we Frank de Haas tijdens zijn 'gastles', in het volgende Adfiz Magazine kun je de reportage lezen. 

Alsnog een gastles geven? 

Ook buiten de Week van het Geld om worden er nog gastlessen verzorgd. Wil je alsnog een gastles geven? Stuur dan een e-mail naar Dorien Aaftink (d.aaftink@adfiz.nl).  Zodra de data bekend zijn van de Week van het Geld 2019 zullen we je informeren.  

Wijzer in geldzaken  

De Week van het geld is een initiatief van ‘Wijzer in geldzaken’ en staat geheel in het teken van het goed leren omgaan met geld door kinderen en jongeren. Het is voor het vertrouwen in de financiële markt van belang dat consumenten bewuster worden van hun financiën. Het ministerie van Financiën spant zich hier samen met veel belangrijke stakeholders voor in. Daarom wordt ook de bijdrage van Adfiz-leden aan initiatieven als de Week van het geld zeer gewaardeerd!