23 september: webinar handels- en debiteurenrisico’s

Nieuws
geplaatst op 20-8-2020  

Op woensdagmiddag 23 september organiseert de Federatie van Assurantieclubs vanaf 16.30u een webinar over het adviseren over handels- en debiteurenrisico’s in coronatijd. Ook als je geen lid bent van een assurantieclub die bij de Federatie is aangesloten kun je je aanmelden om de uitzending te bekijken. 

>> aanmelden voor het webinar 

Bij zakelijk advies wordt de focus gelegd op de risico`s die samenhangen met de bedrijfsvoering van de klant. Zo komen bijvoorbeeld het brandrisico en het wagenpark standaard terug in ieder adviesgesprek. Maar hoe zit het met de handels- en debiteurenrisico's? Door het Covid-19 virus wordt met angst teruggekeken naar de verwoestende kredietcrisis van 2008 waarvan de gevolgen pas flinke tijd later echt zichtbaar werden. En die gevolgen hadden een zeer grote impact.  

Handels- en debiteurenrisico's zijn al jaren een groot risico voor ondernemers. Als gevolg van het coronavirus voorspellen economen een diepe recessie. Tijdens dit webinar gaan econoom Bastiaan Cregten (Euler Hermes Group) en Koen Smelter (Exonera) in op de impact van het coronavirus voor de wereldwijde economie. Debiteurenrisico's en faillissementen van afnemers kunnen de continuïteit van je klanten in gevaar brengen. Het is essentieel dit risico met klanten te bespreken vanuit een economisch oogpunt. Tijdens het webinar wordt je meegenomen in deze ontwikkelingen en krijg je handvatten om dit met je klant te bespreken. 

Categorien: coronavirus