Korting op basislicentie van ViiZ

Als een zelfstandige een hypotheek nodig heeft is het vaststellen van het inkomen van de zelfstandigen een complexe zaak. Waar het inkomen voor iemand in loondienst redelijk goed in te schatten is, is dat voor zelfstandigen vaak lastiger. Ook al omdat hypotheekverstrekkers vaak verschillende rekenregels hanteren zodat de hoogte van de hypotheek die de zelfstandige kan afsluiten, verschilt tussen de verschillende hypotheekverstrekkers.

Het Validatie instituut inkomensvaststelling Zelfstandigen (ViiZ) heeft hiervoor een systeem ontwikkeld waarbij er een indicatie van het ondernemersinkomen berekend kan worden bij meerdere hypotheekverstrekkers tegelijk. Voor deze QuickScan inkomensanalyse wordt gebruik gemaakt van de rekenregels van de aangesloten hypotheekverstrekkers (op dit moment 16). Deze QuickScan biedt een goede indicatie van het inkomen van de zelfstandige waarop de hypotheekverstrekkers de hoogte van de hypotheek bepalen.

Daarnaast biedt ViiZ een inkomensverklaring aan voor een hypotheek zonder NHG. Deze verklaring kan ViiZ afgeven voor 16 hypotheekverstrekkers. De door ViiZ afgegeven inkomensverklaring geldt voor de betrokken hypotheekverstrekkers als uitgangspunt voor het bepalen van het inkomen waar de hoogte van de hypotheek op wordt gebaseerd.

Ledenvoordeel voor Adfiz-leden

De Basislicentie van ViiZ kost € 25 per maand. Adfiz-leden krijgen van ViiZ bij het afnemen van een jaarcontract het eerste jaar een mooie korting van 50% en betalen dus maar € 150 voor een jaarcontract.

ViiZ biedt de mogelijkheid aan Adfiz-leden om een proefabonnement van drie maanden af te sluiten. Voor dit proefabonnement geldt het volledige tarief van € 25 per maand, dus € 75. Maar mocht worden besloten het proefabonnement na drie maanden te verlengen kan dat voor € 75 voor 6 maanden. Op deze manier betaal je dus € 150 voor 9 maanden als introductie-aanbod.

Voor het aanvragen van een inkomensverklaring bij ViiZ wordt een apart tarief in rekening gebracht. Op deze kosten krijgen leden van Adfiz ook nog eens € 25 per korting per onderneming. De geldende tarieven zijn te vinden op https://viiz.nl/.

Vanuit ViiZ is aangegeven dat er nog gekeken gaat worden naar een langduriger korting voor Adfiz-leden. De hoogte daarvan hangt ondermeer af van het aantal leden dat interesse heeft.

In de brochure kun je meer lezen over het aanbod van ViiZ aan Adfiz-leden. Wil je de basislicentie bij ViiZ aanvragen, dan kun je gebruik maken van bijgaand inschrijfformulier.