Wintersport

Zorgloos genieten!

Wintersportverzekering

Welke risico's dek jij?

 Print

Op skivakantie kunnen zich ongemakken voordoen die je niet verwacht. Je ski’s of snowboard kunnen worden gestolen, je kunt betrokken raken bij een ongeval of je moet je reis annuleren. Dit kan je onverhoopt geld gaan kosten. Bepaal daarom voor je vertrekt wat jouw risico’s zijn en of je hiervoor voldoende bent verzekerd.

Tijdens de wintersportvakantie kunnen zich situaties voordoen waarvoor je medische hulp nodig hebt. Via de basis zorgverzekering ben je in het buitenland net zo verzekerd als in Nederland. Wel geldt dat dit is tegen de Nederlands geldende voorwaarden en tarieven. Wees je er hierbij wel van bewust dat de kosten voor de zorg in het wintersportgebied vaak hoger liggen dan in Nederland. Een beperkt deel van deze kosten wordt dus vergoed door de basisverzekering, tot het maximale tarief dat in Nederland geldt. Om je voor het extra bedrag dat je medische behandeling kost te verzekeren, kies je bij je reisverzekering voor het meeverzekeren van de medische kosten. Het is ook nog mogelijk om een wintersportdekking bij je reisverzekering af te sluiten. Deze vergoedt de kosten voor het door bijv. een ongeval of door ziekte niet kunnen gebruiken van de (gehuurde) skiuitrusting en skipassen en de niet gevolgde skilessen.

Heb je een aanvullende zorgverzekering, dan is extra bijverzekeren voor medische kosten op reis niet altijd nodig. Controleer goed wat jouw reis- en/of ziektekostenverzekering vergoedt en wat de maximale vergoedingen zijn. Alleen dan weet je of je voldoende bent verzekerd voor de extra kosten die tijdens een wintersportvakantie kunnen ontstaan.

Bij een doorlopende reisverzekering ben je in veel gevallen al standaard verzekerd voor diefstal op wintersport. Voor een kortlopende reisverzekering geldt vaak dat je een aparte wintersportdekking moet afsluiten. Check wel even in de voorwaarden of aparte wintersportdekking nodig is en wat de maximale vergoeding is. Zijn er spullen van je gestolen, doe dan altijd aangifte van diefstal op het politiebureau. Het bewijs van aangifte moet je tonen aan je verzekeraar.

Stel dat je door ziekte of een sterfgeval niet op wintersport kunt of je vakantie vroegtijdig moet afbreken. Je kan ervoor kiezen dit risico te lopen. Maar wat als je je vakantie later wilt inhalen en je hebt daar niet voor gespaard? Met een annuleringsverzekering krijg je de reissom vergoed.

Ook je reisverzekering is van belang als je op je vakantieadres moet annuleren. Bijvoorbeeld voor repatriëringskosten. Maar ook als je bijvoorbeeld bij een sterfgeval acuut terug naar huis wilt, kan het zijn dat de kosten van terugkeer hoog zijn. Deze kosten worden niet gedekt door de annuleringsverzekering, maar door de reisverzekering. Het kan per verzekeraar verschillen hoeveel zij vergoeden.

Vaak bieden dealers bij een auto jonger dan drie jaar een mobiliteitsgarantie aan binnen Europa. Hiermee ben je dus verzekerd bij pech onderweg. Is je auto ouder, maar heb je wel een volledige casco autoverzekering? Dan kan het zijn dat hier een buitenlanddekking en dus een dekking voor pechhulp bij zit. Soms geldt die dekking alleen in geval van ongevallen. Ook kan het zijn dat het ontvangen van hulp bij pech onderweg is gedekt via je lidmaatschap bij de ANWB. Mocht dit allemaal niet het geval zijn, dan kun je je auto ook nog apart verzekeren voor pechhulp zodat je bij pechhulp onderweg een vervangende auto of repatriëring van je auto naar Nederland ontvangt.

Ga je, naast je wintersportvakantie, vaker per jaar op vakantie? Een doorlopende reisverzekering kan in dat geval goedkoper zijn. Voor je wintersportvakantie kun je dan kiezen voor het apart sluiten van dekkingen voor een wintersportverzekering. Eventueel kan een adviseur voor je berekenen of jij hiermee geld kunt besparen.

Stel je vraag

Heb je vragen of wil je advies? Stel dan hieronder eenvoudig en anoniem je vraag aan de beste financieel adviseurs van Nederland.

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.