Werknemerspensioen

Wat biedt u uw medewerkers?

Haal het beste uit je medewerkers

Vooruit kijken en successen vieren

 Print

Ben jij een goede werkgever? Gefeliciteerd! Je werknemers werken hard, de sfeer op de werkvloer is positief en resultaten worden makkelijker behaald. Maar kunnen je werknemers (nog) beter presteren? Met deze tips haal je het beste uit je personeel!

Kijk vooruit en deel ambities met je personeel. Dan weten ze beter naar welk doel ze toe werken en wellicht komen ze met goede ideeën waar jij zelf nog niet aan hebt gedacht.

Een doel haal je niet in één keer. Dat vergt inspanning, discipline, volharding en hard werken. Vier kleine successen met je werknemers. Dit kan door te proosten op de vrijdagmiddagborrel of het succes benoemen tijdens een teamoverleg. Benadruk wat mensen hieraan gedaan hebben en laat je waardering blijken.

Creëer randvoorwaarden voor een hoge medewerkerstevredenheid. Een positieve beleving van de verschillende gebieden zoals inhoudelijke werkzaamheden, arbeidsomstandigheden (inspirerende kantoortuin), goede arbeidsvoorwaarden (zoals een pensioenregeling) en ontwikkelingsmogelijkheden dragen hieraan bij.

Ken je medewerkers en weet wat er speelt. Op die manier ontdek je sneller en eerder waar knelpunten ontstaan of zullen ontstaan. Betrokkenheid bij de medewerkers zal ook bijdragen aan jullie vertrouwensband.

Wees duidelijk naar je medewerkers toe. Zorg dat iedereen weet waar hij/zij aan toe is en wat zijn/haar taken zijn. Laat ze zich verantwoordelijk voelen en zijn voor hun eigen taken.

Denk en handel vanuit eigen filosofie en kernwaarden. Het gevolg is dat je medewerkers weten waar ze aan toe zijn en er meer vertrouwen en rust heerst. En dat heeft weer tot gevolg dat mensen een stapje extra zullen doen waardoor het bedrijfsresultaat zelfs kan verbeteren!

De andere kant op kijken is makkelijker, maar zet je organisatie eens voor de spiegel. Kloppen de dingen zoals je ze voor ogen hebt? En handelen de medewerkers daarnaar?

Waar jij je aandacht op richt zal groeien. Focus je op de dingen die belangrijk zijn, en dat zal snel verbeteren. Het herkauwen van gesprekken of gebeurtenissen van de dag die onplezierig waren zal alleen maar meer spanning veroorzaken.

Een vraag over het werknemerspensioen binnen uw organisatie?

Op Finfin van Adfiz stelt u eenvoudig en anoniem uw vraag aan de beste financieel adviseurs van Nederland. U krijgt snel antwoord!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.


Bekijk alle onderwerpen

Verplichte communicatie over pensioen

Blog: rol werkgever in pensioencommunicatie

Deel deze
pagina