Recreatiewoning kopen

Maak je dromen waar

Ga je recreatiewoningen bezichtigen?

Neem deze handige checklist mee!

 Print

In het Franse avondzonnetje met een flesje wijn en een kaasplankje lijkt het plan om het vakantieverblijf te kopen een heel goed idee. Maar check voordat je direct tot aankoop overgaat toch even de volgende punten:

Hoe ziet de omgeving er nu uit en hoe zal de omgeving er in de toekomst uit zien? Bekijk het bestemmingsplan (deze kun je opvragen bij de gemeente). Bevallen de plannen die er liggen? Of staat de bouw van bijvoorbeeld een nieuw vakantieverblijf naast jouw recreatiewoning gepland?
Rijd door de omgeving en kijk of je je hier thuis voelt. Is het druk of juist rustig? Welke voorzieningen zijn er in de buurt? Kun je lopen naar de supermarkt of heb je een auto nodig?
Is je recreatiewoning goed te bereiken? Ga je met het vliegtuig of wil je met de auto naar je vakantieverblijf? Hoe is het openbaar vervoer geregeld in de regio en in hoeveel tijd ben je op de snelweg? Bedenk goed hoe vaak je naar je verblijf wilt gaan en hoeveel tijd (en geld) de reis mag kosten.
Bekijk alle kamers en ruimtes in de woning:
  • Luister goed of je geluiden van buiten hoort en bepaal wat je hiervan vindt.
  • Let op de indeling van de woning. Voldoet deze aan jouw eisen en zijn deze eventueel aan te passen?
  • Kijk ook naar het onderhoud van de woning. Hoe is de afwerking, zijn er voldoende groepen voor de elektriciteit? Zijn er vochtplekken of scheuren? Vraag naar de oorzaak.
  • Hoe zit het met de inbouwapparatuur die bij de keuken hoort. Werkt alles?

Let ook op de zaken rondom het huis:
  • Wat is de stand van de zon?
  • Heb je privacy?
  • Kijk ook nu weer naar het onderhoud: hoe ziet het dak eruit, staat het huis netjes in de verf?
  • Bestaat er een recht van overpad?
Is er een zwembad in de buurt of een speeltuin? Welke activiteiten zijn er in de buurt te doen? Bedenk waar jij en je vakantiegezelschap behoefte aan hebben. Wil je je recreatiewoning in de toekomst gaan verhuren? Ook daarvoor zijn faciliteiten belangrijk. Een ruige omgeving zal andere huurders aantrekken dan een subtropisch zwemparadijs en speeltuin op loopafstand.

Recreatiewoning kopen

Hoe financier ik een recreatiewoning?

Hoe verzeker ik een recreatiewoning?

Deel deze
pagina