Pensioen opbouwen

en een zorgeloze oudedag    

Wat zijn jouw pensioenrisico’s? 

Meer pensioen risico nemen

Pensioen risico inschatten

Met deze checklist weet je hoe je ervoor staat!    

Bekijk de checklist

 Print

Weet waar je aan toe bent en hoe hoog je pensioen zal zijn. Op Mijn Pensioenoverzicht kun je zien waar en hoeveel pensioen je hebt op gebouwd. Met je DiGiD kan je makkelijk inloggen. Lees verder op de Finfin van Adfiz pagina: Wat heb ik?

Hoe vroeger je begint met het opbouwen van pensioen, hoe meer je kunt opbouwen en hoe kleiner de kans op een pensioentekort. Te laat begonnen? Begin vandaag nog met (bij)sparen. Hoe? Dat lees je hier.

Of het pensioenbedrag straks voldoende is hangt helemaal af van je wensen en dromen voor je oude dag. Op de Finfin van Adfiz pagina pensioendromen meer over de hoogte van het bedrag dat je nodig hebt.

Het hangt van je pensioenregeling af of je de mogelijkheid hebt om een nabestaandenpensioen te verzekeren. Als je deze afgesloten hebt zullen je partner/kinderen pensioen ontvangen als jij komt te overlijden. Controleer dit op Mijn Pensioenoverzicht

Samenwonen, trouwen, kinderen krijgen, wisselen van baan, huis kopen, scheiden of arbeidsongeschiktheid: allemaal factoren die gevolgen hebben op jouw pensioen. Breng in kaart welke veranderingen je nog verwacht en inventariseer wat je hier aan kunt doen. Heb je niet altijd in Nederland gewoond? Ook dat heeft invloed op je pensioen. Op de Finfin van Adfiz pagina Wat heb ik? lees je daar meer over.

Pensioen

Bekijk alle onderwerpen

Erfenis en pensioen

Klant vertelt: “Er bleken meer opties dan we hadden gedacht”

Deel deze
pagina