Print

Zo maak jij je medewerkers warm voor hun pensioen

Geplaatst op:
Zo maak jij je medewerkers warm voor hun pensioen

Je gunt je medewerkers een goed pensioen. En een realistische blik op de hoogte daarvan, zodat ze het indien nodig nog kunnen bijsturen. Maar hoe krijg je ze in beweging? In het kader van de Pensioen3daagse (2, 3 en 4 november) stelt Wijzer in Geldzaken een hoop materiaal beschikbaar.

Elke werkgever herkent het: je organiseert een pensioenbijeenkomst voor medewerkers, maar hebt toch het knagende gevoel dat de boodschap niet echt aankomt. De meeste interesse komt vaak van de mensen die bijna met pensioen gaan. Voor hen is het immers reëel, voor de anderen een ver-van-hun-bed-show. En dat is jammer, want de tweede groep heeft nog volop mogelijkheden om iets aan het pensioenbedrag te doen.

Tools

Wijzer in Geldzaken stelt in het kader van de Pensioen3daagse een goedgevulde gereedschapskist beschikbaar om als werkgever uit te putten. Denk bijvoorbeeld aan de tool: AOW-leeftijd uitrekenen. Zet die op intranet of stuur ‘m rond. Zo komt er een gesprek op gang. Ook kun je gratis promotiemateriaal bestellen en inzetten voor medewerkers op kantoor of thuis. Organiseer bijvoorbeeld een pensioenlunch met bijbehorende placemats en geef je medewerkers het pensioenkaartspel mee naar huis. Nodig een pensioenadviseur uit of een andere aansprekende spreker. Ook nuttig is het om je medewerkers op deze tool te attenderen, hiermee krijgen ze in twee minuten inzicht in de acties die voor hun situatie van toepassing zijn.

2, 3 en 4 november

De Pensioen3daagse wordt, voor de elfde keer, gehouden op 2, 3 en 4 november. Er worden traditiegetrouw tal van activiteiten georganiseerd door het hele land. Kijk met je medewerkers naar een lunchwebinar of doe mee aan een pensioenquiz. De reeks activiteiten komt binnenkort online.

Categoriën: Zakelijk , Pensioen

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 6 okt 17:37  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 13:34  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 19 dec 08:07  Antwoord
Hi there!
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?