Print

Zelf aansprakelijk voor belastingaangifte

Zelf aansprakelijk voor belastingaangifte

Voor je belastingaangifte blijf je altijd zelf aansprakelijk. Dit ondervonden de klanten van vijf belastingadviseurs. De adviseurs werden voor fraude met teruggaaf van belasting aangehouden. Ze streken een deel op van onterecht opgevoerde aftrekposten, totaal zo’n 2,7 miljoen euro. Het bedrag wordt nu zeer waarschijnlijk verhaald op de klanten, aldus de FIOD. Zij kunnen vervolgens het bedrag eventueel weer op hun adviseur verhalen en de kosten van advies terugvorderen.

Waarom is fraude een risico? Door de groei van het aantal zzp’ers is er vanuit die kant meer vraag naar belastingadviseurs. Belastingadviseur is echter geen wettelijk beschermde titel, zodat je enigszins op je hoede moet zijn. Een functiebenaming zegt immers niet automatisch iets over het vakmanschap.

Daarom:

  • Geef nooit je DigiD af
  • Neem de (kopie van de) aangifte nauwgezet door. Let op onterechte aftrekposten.
  • Wees alert op al te gunstige aftrekposten

Wil je goed belastingadvies, vraag dan sowieso eerst je financieel adviseur. Deze is namelijk onafhankelijk, ervaren en handelt in jouw belang. Kijk ter inspiratie ook even bij de handige tools en ons stappenplan.

Categoriën: Zakelijk , Belasting
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading