Print

Werknemer verwacht hulp van werkgever rondom het pensioen

Geplaatst op:
Werknemer verwacht hulp van werkgever rondom het pensioen

Hoe help jij je werknemers in aanloop naar hun oudedag?

Dinsdag 31 oktober start de Pensioen3daagse. Drie dagen lang organiseren allerlei financiële dienstverleners en werkgevers door heel het land activiteiten om mensen te helpen inzicht te krijgen in hun pensioen. In het kader van de Pensioen3daagse deed Wijzer in Geldzaken onderzoek onder 55-plussers naar langer doorwerken. Hierin is, volgens de werknemers, ook een belangrijke rol voor werkgevers weggelegd.

Aan ruim 1.000 Nederlanders tussen de 55 en 67 jaar oud die in loondienst werken werd gevraagd naar hun voorbereiding op hun oudedag. Hier lees je meer over de belangrijkste uitkomsten van het onderzoek. Ook de werkgever kwam ter sprake. Zo verwacht maar liefst driekwart van de ondervraagde werknemers dat hun werkgever hen helpt met doorwerken tot hun AOW-leeftijd.

Wat te doen als werkgever?

De AOW-leeftijd gaat in stappen omhoog. Dat betekent dat werknemers steeds langer door moeten werken. 77% van de oudere werknemers verwacht van hun werkgever dat hij het voor zijn werknemers mogelijk maakt om langer door te werken tot hun pensioenleeftijd. Dit kan onder andere door gesprekken te voeren met de werknemer, de werknemer ondersteuning te bieden bij het wisselen van baan binnen of buiten het bedrijf en tot slot door te zorgen voor een goede sfeer op de werkvloer. Wat volgens de ondervraagden echter echt belangrijk is, is flexibiliteit in contracturen en werkzaamheden.

Help de werknemer fysiek fit te blijven

Met name respondenten die hun werk als fysiek belastend ervaren vinden het relatief belangrijk dat de werkgever de werkzaamheden binnen hun functie aanpast. Zij praten echter wel minder met hun baas over dit onderwerp (slechts 23%). Fysiek fit zijn vinden de werknemers erg belangrijk. 53% van de 55-plussers onderneemt zelf al concrete acties om fysiek inzetbaar te blijven, de meesten doen dit los van hun werkgever. Ook hierin kan de werkgever een bijdrage leveren door hun werknemers te stimuleren gezond te leven en hen hierin te faciliteren.

Hoe heb jij het pensioen van je werknemers geregeld? Hier leggen we je meer uit over de soorten pensioenregelingen die er zijn, de verplichtingen die jij hebt als werkgever naar je werknemers toe en we geven je tips voor een goed werkgeverschap. 

Categoriën: Zakelijk , Pensioen

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 6 okt 21:04  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 18:22  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 19 dec 16:41  Antwoord
Hi there!
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?