Print

Wat zou je verzekeren op je verjaardagsfeest?

Geplaatst op:
Wat zou je verzekeren op je verjaardagsfeest?

Online winkels zijn altijd open, steeds meer kinderen krijgen hun zakgeld digitaal en jongeren betalen met hun mobiele telefoon. Daarom is ‘Van doekoe tot digi’, het thema van de elfde Week van het Geld die dit jaar van 28 tot en met 31 maart gehouden wordt. Een mooie gelegenheid om met je kind in gesprek te gaan!

Op tal van scholen in Nederland, van basisschool tot mbo, wordt er aandacht besteed aan de week van het geld. Medewerkers van banken, verzekeraars en financieel advieskantoren geven in één week duizenden gastlessen en workshops aan kinderen. Bijvoorbeeld over het maken van keuzes. Je kunt je geld immers maar één keer uitgeven, dus je moet goed nadenken wat je ermee doet!

Thuis

Ook thuis kun je met je kinderen aan de slag. Op deze site vind je onder het kopje activiteiten leuke filmpjes en doe-platen voor kinderen op de basisschool. Zoals: hoe leer je om zelf geld te verdienen? Of: zou je je huisdier verzekeren? En: wat zou je verzekeren op je verjaardagsfeest? Een ongeluk zit immers in een klein hoekje. Ook voor iets oudere kinderen vind je leuke en nuttige ‘conversation starters’, over sparen, schulden en vals geld. Maar ook over geld en geluk.

Goede basis

De Week van Geld wordt georganiseerd door Wijzer in geldzaken. Deze organisatie wijst ouders op het belang om met hun kinderen in gesprek te gaan over geldzaken. Uit onderzoek blijkt, dat als je jong leert om verstandig om te gaan met geld, dit een goede basis legt voor financiële zelfstandigheid bij volwassenheid.

Lees hier meer over alle activiteiten.

Categoriën: Particulier , Geld , Educatie

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 6 okt 17:38  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 13:32  Antwoord
Hi there!
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?