Print

Wat betekenen deze wetswijzigingen voor jouw onderneming?

Wat betekenen deze wetswijzigingen voor jouw onderneming?

Niet alleen voor particulieren is er het een en ander veranderd sinds 1 juli 2018, ook ondernemers krijgen te maken met wetswijzigingen die voor hen het een en ander kunnen veranderen op de werkvloer. Hier lees je meer!

Het minimumloon gaat omhoog

Heb jij personeel in dienst? Dan is het goed om te weten dat de brutobedragen van het wettelijk minimumloon en het minimumjeugdloon sinds 1 juli zijn gestegen. Voor werknemers van 22 jaar en ouder geldt bijvoorbeeld dat het wettelijk brutominimumloon met ruim €16,- omhoog gaat naar €1.594,20 per maand bij een fulltime dienstverband.

Basiscontract voor werkgevers en arbodienstverleners

Een jaar geleden is de nieuwe Arbowet ingegaan. Werkgevers hadden tot 1 juli 2018 de tijd om hun arbocontract met de arbodienstverlener te wijzigen. Een belangrijk onderwerp in de nieuwe Arbowet is het basiscontract. Het basiscontract stelt minimumeisen aan het contract tussen arbodienstverleners en werkgevers. Hier lees je meer.

Gewijzigde administratieplicht kinderopvang

Ben je ondernemer in de kinderopvang? Dan verandert er ook het een en ander voor jou. Vanaf nu moet je de gegevens van de personeelsleden die zich moeten inschrijven in het Personenregister kinderopvang bewaren in je administratie. De GGD-inspecteur mag deze gegevens tijdens een inspectie opvragen bij de kinderopvang. 

Ben je benieuwd of er nog meer wetswijzigingen op jouw onderneming van toepassing zijn? Hier vind je alle wetswijzigingen en nieuwe regels voor ondernemers. Het kan zijn dat er ook voor jou persoonlijk per 1 juli het een en ander is veranderd op financieel gebied. Benieuwd wat? Hier lees je meer. 

Categoriën: Zakelijk , Tips , Geld , Ondernemen
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading