Print

Wat betekenen de plannen van het nieuwe kabinet voor mij?

Geplaatst op:
Wat betekenen de plannen van het nieuwe kabinet voor mij?

De plannen van het kabinet Rutte III zijn inmiddels bekend. Duidelijk is dat er op financieel gebied een groot aantal veranderingen zullen plaatsvinden. Wat het nieuwe regeerakkoord precies voor jou betekent is uiteraard afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Om je inzicht te geven in jouw financiële toekomst, heeft Wijzer in Geldzaken de speciale tool ‘Wat betekent dit voor mij’ gelanceerd. 

De boodschappen worden duurder door het verhoogde btw-tarief, elektriciteit wordt iets goedkoper terwijl we aan gas juist meer kwijt zijn. Rook je? Dan ga je meer voor tabak betalen. Ook voor huizenkopers en –eigenaren staan er grote veranderingen in het regeerakkoord. Wil jij een huis gaan kopen? Dan krijg je minder hypotheekrenteaftrek. Ben je huiseigenaar? Dan betaal je belasting over de WOZ-waarde van je woning: het eigenwoningforfait. Dat gaat in 2019 iets omlaag. Wel ga je weer belasting betalen over je huis als je de hypotheek (bijna) hebt afgelost.

Doe de test

Kortom: de nieuwe plannen van het kabinet hebben voor iedereen voor- en nadelen. Door middel van de online tool ‘Wat betekent dit voor mij’ kun je precies zien wat de plannen voor jouw financiële toekomst betekenen. Doe hier de test. Beantwoord de vragen en je krijgt een overzicht van maatregelen te zien die op jouw persoonlijke situatie van toepassing zijn. Deze maatregelen zullen de komende jaren worden uitgewerkt. Dat betekent dat de resultaten een indicatie zijn en dat de gevolgen van deze maatregelen in de komende jaren nog kunnen veranderen. Zodra de wetten daadwerkelijk zijn ingevoerd zullen de exacte bedragen en persoonlijke gevolgen bekend worden.

Categoriën: Particulier , Geld

Geef je reactie!

Wat je invoert bij "naam" wordt boven je reactie getoond.

Info: Als je al een account hebt, log dan in via de volgende link:  Inloggen op Finfin van Adfiz
Dit veld hoeft u niet in te vullen
Visitor  Visitor
Visitor  Visitor
- 7 okt 01:59  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 25 mei 18:29  Antwoord
Hi there!
Visitor  Visitor
- 20 dec 03:08  Antwoord
Hi there!
Joerie  van Looij
Joerie van Looij - 2 nov 14:05  Antwoord
dat hangt ook nog van heel veel zaken af, en in ieder geval van de daadwerkelijke invoering van de wetten. De tool wil vooral inzicht geven op welke onderdelen het regeerakkoord invloed gaat hebben op jouw financiën.
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading
0
Hoi!
Wat vind je van deze pagina?