Print

Voorkom dat feestdagen een feestje voor inbrekers worden

Voorkom dat feestdagen een feestje voor inbrekers worden

Voor de tweede keer hebben we te maken met andere feestdagen dan we gewend zijn. De verwachting is dat meer mensen thuis blijven. Toch zijn de feestdagen onverminderd populair onder dieven. Volgens experts zullen donkere huizen nu juist extra opvallen.

Je moet er niet aan denken dat je na een gezellig etentje met familie thuiskomt en een nare ontdekking doet: er is ingebroken. Het aantal inbraken wordt al jaren bijgehouden en in de cijfers is het effect van de lockdowns goed zichtbaar. Hoe meer mensen thuis zijn, hoe lager nu eenmaal het aantal inbraken.

Aangezien mensen er met de feestdagen vaak op uittrekken, blijkt het risico op een inbraak tijdens deze donkere dagen ruim 50 procent hoger te liggen dan op een gemiddelde ‘normale’ dag! De jaarwisseling is veruit het populairst onder inbrekers. Het aantal inbraakclaims dat tijdens oud en nieuw binnenkomt ligt zelfs 90 procent hoger dan op een gemiddelde dag. Het vuurwerk zorgt ervoor dat dieven minder goed gehoord worden: dat zou dit jaar anders kunnen zijn, maar tref toch je voorzorgsmaatregelen.

Preventietips

Om inbraak te voorkomen zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doen. De belangrijkste: verlichting en goede sloten. Ook een tijdschakelaar instellen is een goed idee. Laat ook de buren weten dat je weg bent en vraag of ze een oogje in het zeil houden.
Bekijk ook alle andere preventietips op deze website ven het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Of neem een kijkje op de speciale pagina met vele tips voor een inbraakvrije feestmaand.

Keurmerk

Wist je dat het voldoen aan bepaalde beveiligingseisen korting kan opleveren op je inboedelverzekering? Een inbreker heeft nu eenmaal meer tijd nodig om een woning binnen te dringen die goed beveiligd is. Uit onderzoek blijkt dat de kans groot is dat de inbreker afhaakt als hij niet binnen een halve minuut binnen is en dat vindt ook de verzekeraar prettig. Het gaat dan om een BORG-certificaat of het Politiekeurmerk Veilig Wonen. De korting varieert tussen de 5 en 20 procent. Informeer er naar bij je adviseur of verzekeraar.

Categoriën: Particulier , Schade , Tips
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading