Print

Verzeker je liever je huisdier of je telefoon?

Verzeker je liever je huisdier of je telefoon?

Met kinderen en jongeren praten over geldzaken onder het motto: ‘goed omgaan met geld is goud waard’. Dat is het doel van de ‘Week van het Geld’ die van 22 tot en met 26 maart 2021 gehouden wordt door platform Wijzer in Geldzaken. De hele week zijn er online uitzendingen te volgen voor onder andere leerlingen in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het mbo. Ook voor ouders is er genoeg te doen.

Traditiegetrouw verzorgen medewerkers van financieel advieskantoren, banken, verzekeraars en gemeenten tijdens de Week van het Geld vele gastlessen en workshops over omgaan met geld. Dit jaar doen ze dat online. Een goede basis aan financiële kennis op jonge leeftijd is goud waard en dat begint al op het moment dat een kind voor het eerst zakgeld krijgt. Wat kan je met vijf euro doen? Ga je kopen, sparen of zelfs investeren? Maar er zijn ook online lessen over het voorkomen van schulden, gericht op wat oudere scholieren.

Verjaardagsfeestje

Ook onderwerpen op het terrein van verzekeringen komen aan bod. Verzeker je bijvoorbeeld liever je huisdier of je telefoon? Of: wat zou jij verzekeren op je verjaardagsfeestje? Een overzicht van alle activiteiten is hier te zien. Sommige zijn specifiek bedoeld als lesmateriaal voor scholen, maar er zijn bijvoorbeeld ook doeplaten waar je als ouder samen met je kind aan kunt werken, er is een zakgeldcontract te vinden en er zijn ter inspiratie prikkelende stellingen om een gesprek over geld op te starten met je tienerkind.

Praten is positief

Uit onderzoek blijkt dat praten over geldzaken een positieve invloed heeft op verantwoord financieel gedrag. Daarom wil Wijzer in Geldzaken gesprekken tussen kinderen en jongeren onderling stimuleren, maar ook de gesprekken met hun ouders en hun leerkrachten.

18 jaar

Vanaf hun achttiende verjaardag staan jongeren financieel gezien steeds meer op eigen benen. Lees er meer over in dit thema-artikel op Finfin. Welke verzekeringen hebben studerende kinderen bijvoorbeeld nodig? 

 

Categoriën: Particulier , Geld
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading