Print

Tips om met minder geld om te gaan

Tips om met minder geld om te gaan

Als gevolg van de corona-crisis (flink) minder geld te besteden? Het Nibud heeft de Geldkrant ‘Minder Inkomen’ gemaakt met daarin nuttige tips om met financiële stress om te gaan.

Vergelijk je uitgaven

Als je te maken krijgt met minder inkomen, is het belangrijk om kritisch naar je uitgaven te kijken. Vergelijk je uitgaven bijvoorbeeld eens met die van andere mensen. Het Nibud Persoonlijk Budgetadvies geeft in drie stappen inzicht in inkomsten en uitgaven en laat zien of jouw uitgaven hoger of lager zijn dan die van andere, vergelijkbare huishoudens. Kijk ook eens naar je vaste maandelijkse uitgaven zoals abonnementen. We schreven eerder al op Finfin dat een betaalpauze in je hypotheek tot de mogelijkheden behoort. Ook kun je eens kritisch naar je diverse verzekeringen kijken. Het is verstandig om je financieel adviseur daarbij te betrekken. Het gaat bij verzekeringen immers niet alleen om de laagste premie, maar vooral om de voorwaarden die bij jouw situatie moeten passen.

Ondersteuning

De Nibudkrant beschrijft ook het recht op tijdelijke inkomensondersteuning. Ben je in loondienst, dan kan je werkgever bij de overheid hulp vragen om je salaris te kunnen blijven betalen. Als zzp’er moet je daar zelf achteraan en kun je gebruik maken van de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Kijk voor meer informatie op de site van de Rijksoverheid. De Kamer van Koophandel heeft een speciaal loket geopend.

Voorbeeldbrief

Heb je niet genoeg geld om nu je rekeningen te betalen? Kom in actie en voorkom boetes en grotere geldproblemen. Het Nibud heeft een voorbeeldbrief opgesteld die je kunt gebruiken om uitstel van betaling te vragen.

 

Categoriën: Particulier , Geld
Inzicht is de belangrijkste succesfactor bij het nemen van financiële beslissingen. Met Finfin van Adfiz kun je je oriënteren en informeren voor het nemen van deze beslissingen.

Finfin van Adfiz nieuwsbrief

Schrijf je in voor de Finfin van Adfiz nieuwsbrief en ontvang iedere 2 weken artikelen en handige tips over financiën!

Dit veld hoeft u niet in te vullen
loading
Je persoonlijke gegevens worden veilig opgeslagen en alleen gebruikt volgens ons privacy statement.
loading